Schilderijen, tassen en sieraden in het Koetshuis


Drie Gelderse kunstenaressen exposeren in het Koetshuis van het Wagenings museum De Casteelse Poort te Wageningen.

Wageningen, 20110226 -- Van 27 februari - 3 april 2011 is er een expositie van Henny van Daalen (schilderijen) uit Valburg, Ankie Martens (tassen) uit Arnhem en Gabrielle Bolt (sieraden van glas) uit Heteren in het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.

Drie Gelderse kunstenaressen exposeren in het Koetshuis van het Wagenings museum De Casteelse Poort – Henny van Daalen met schilderijen, Ankie Martens met tassen en Gabrielle Bolt met sieraden van glas.De opening van de expositie is op zondag 27 februari om 16.00 uur en de expositie blijft staan t/m 3 april 2011.

Henny van Daalen uit Valburg schildert vol fantasie en vrolijkheid kleurrijke doeken waarop vaak vrouwen afgebeeld staan. Zij houdt van mooie stoffen en dessins en kan genieten van de glans en nuances van kleuren. De rode en paarse tinten worden verrijkt met glimmers.
Haar schilderijen hebben iets theatraals en lijken geïnspireerd door muziek, opera en poëzie. Haar werk bestaat uit vele lagen, er is altijd meer te zien dan je verwacht…

De tassen van Ankie Martens (Arnhem) zijn stuk voor stuk met de hand gemaakt. Haar tassen zijn gedecoreerd en samengesteld uit verschillende stoffen en materialen. Niet alleen de buitenkant wordt gekenmerkt door verrassende details. Ook binnenin vindt men spannende en aparte elementen.
Er zijn ook tassen te zien met afbeeldingen van schilderijen van Henny van Daalen.

De derde kunstenaar Gabrielle Bolt (Heteren) is createur van glaskralen. Met deze handgemaakte en mondgeblazen kralen maakt zij sieraden die stuk voor stuk uniek zijn in ontwerp en kleurgebruik.
Naast haar eigen creaties van glas, maakt ze gebruik van gerecycled glas uit Afrika, natuurlijke materialen zoals hout, schelp, klei en steen. En dit alles wordt gecombineerd met sterling zilver 925.

Museum de Casteelse Poort: Bowlespark 1a

De openingstijden van het Museum zijn:

van april tot en met oktober: dinsdag t/m vrijdag 11.00 – 17.00 uur, en in het weekeinde 13.00 – 17.00 uur.

van november tot en met maart: dinsdag t/m vrijdag: 12.00 – 16.00 uur, en in het weekeinde 13.00 – 16.00 uur.





Marlou Kursten Kunstbemiddeling