Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 27-02-2011

Tegen boom

WOUDENBERG- Op zondagochtend raakten twee personen gewond bij een verkeersongeval. Omstreeks 02.30 uur reed een auto over de Moorsterweg en moest uitwijken voor een tegenligger. Dit ging mis en de bestuurster reed via de berm tegen een boom. De 20-jarige bestuurster uit Scherpenzeel droeg geen gordel en brak haar neus. Haar passagiers, twee mannen van 18 en 20 uit Maarsbergen en Woudenberg droegen ook geen gordel een raakten lichtgewond aan het gezicht. Allen moesten zich laten behandelen door medisch personeel.

Bestolen

AMERSFOORT- Op vrijdagavond werd een pizzabezorger bestolen van zijn geld. Omstreeks 20.55 uur had de pizzabezorger net een pizza afgegeven bij een adres aan de Columbusweg en wilde via de trappenhal naar buiten lopen. Plotseling werd hij vastgepakt door een onbekende man en hij moest zijn geld afgeven. De onbekende man, ongeveer 18 tot 25 jaar oud, gezet postuur, licht getinte huidskleur, verdween vervolgens met het geld. De bezorger raakte niet gewond. De politie verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Eemland zuid.

Inbreker gepakt

AMERSFOORT- Op zaterdagavond werd een inbreker gepakt door burgers. Omstreeks 20.15 uur kreeg de politie de melding dat op de Barchman Wuytierslaan in een woning was ingebroken en dat de dader was overlopen.

Ter plaatse bleek dat de bewoner was thuisgekomen en oog in oog met de inbreker kwam te staan. De inbreker bood direct zijn excuus aan wilde weggaan. De bewoner pakte de man vast en eenmaal buiten de woning riep de bewoner om hulp. Een passerende automobilist stopte en hield de inbreker ook vast en 112 werd gebeld. De man had verschillende sieraden bij zich afkomstig uit de woning. Hij is ingesloten voor verhoor.