Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.45 uur

Utrecht, 27-02-2011

Niet willen stoppen

IJSSELSTEIN- Op zaterdag werd een jongen aangehouden omdat hij onder invloed reed van alcohol en niet wilde stoppen voor agenten.

Omstreeks 03.25 uur liepen twee agenten over de Voorstraat toen een 17-jarige jongen uit Nieuwegein kwam aanrijden. Een agent gaf een stopteken maar de jongen reed snel door. In zijn vlucht reed hij tegen een voetganger aan en kwam ten val. De jongens klom weer op zijn scooter en reed door. Een agent zag kans het bagagerek vast te pakken maar doordat de scooter al reed werd hij zes meter meegesleurd. Uiteindelijk raakte de 17-jarige jongen in onbalans en kwam ten val en werd aangehouden. Hij had te veel gedronken en blies op het bureau 520 ug/l. De jongen werd ingesloten voor verhoor.

De aangereden voetganger werd niet meer getraceerd. De agent liep enkele kleerscheuren op.

Meerdere malen over de kop

NIEUWEGEIN- Op zaterdagochtend sloeg een bestelauto meerdere keren over de kop. De bestuurder raakte lichtgewond.

Omstreeks 06.15 uur reed een 21-jarige man uit Helvoirt over de Rijksweg A2. De man verklaarde aangereden te zijn door een andere auto met vermoedelijk een Frans kenteken. De 21-jarige man schrok, raakte in een slip en sloeg meerdere keren over de kop en kwam tegen de vangrail tot stilstand. De man liep een hoofdwond op welke werd behandeld door medisch personeel. De auto raakte zwaar beschadigd. De auto met het Franse kenteken werd niet meer aangetroffen.

In de kerk

BENSCHOP- Op zaterdagochtend werden drie personen van de kerk gevist. Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie de melding dat er stemmen waren gehoord bovenin de steigers van de kerk. Agenten waren snel ter plaatse en de omgeving van de kerk werd afgezet. De agenten klommen de steigers. Bij de kerkklokken werd een 17-jarige jongen uit Benshop aangetroffen. Hoger op in de kerk werden twee personen verstopt achter het haantje aangetroffen. De kerkklimmers, twee van 17 en een van 18 uit Benschop, kregen een bekeuring voor hun gedrag.

In slaap gevallen

NIEUWEGEIN- Op vrijdagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij dronken achter het stuur zat. Omstreeks 21.00 uur troffen agenten een auto aan op de Plettenburg. De motor van de auto stond aan en de bestuurder, 40-jaar uit Nieuwegein, werd slapend achter het stuur aangetroffen. De man had gedronken en blies op het bureau 880 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon zijn rijbewijs inleveren.