Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.30 uur

Utrecht, 27-02-2011

Hennepkwekerij ontmanteld
UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag 24 februari in een pand aan de Mereveldseweg een hennepkwekerij ontmanteld. Ruim 3500 hennepplanten werden in beslag genomen.

De politie deed die middag rond 15.00 uur huiszoeking op drie verdiepingen in het pand. De daarbij aangetroffen hennepplanten en de kweekapparatuur werden in beslag genomen en op last van de officier van justitie vernietigd. De politie doet onderzoek naar de huurder van het pand.

Slachtoffers mishandeling door verwarde man gezocht UTRECHT De politie heeft zaterdagavond 26 februari op het Gildenkwartier in Hoog Catharijne een 31-jarige man uit Amersfoort aangehouden, die zonder enige aanleiding naar voorbijgangers sloeg en schopte.

Die avond omstreeks 18.50 uur waarschuwden beveiligingsbeambten de politie in verband met een agressieve verwarde man. Agenten hielden de verdachte aan en hoorden ter plaatse twee getuigen. De politie is nog op zoek naar slachtoffers die door de verdachte zijn mishandeld. Slachtoffers kunnen zich melden bij het politiebureau van district Utrecht stad via telefoonnummer 0900-8844.

Verdachten woninginbraak gezocht
UTRECHT De politie is op zoek naar de verdachten van de zaterdagavond 26 februari gepleegde inbraak bij een woning aan de Leidseweg.

Die avond rond 21.30 uur werd er ingebroken bij een woning aan de Leidseweg. De bewoners waren niet thuis. De twee inbrekers gingen er met een nog onbekende buit vandoor. Een getuige gaf de politie het volgende signalement van de daders:

Dader 1:

* jongen

* blanke huidskleur

* donker haar

* droeg een donker bomberjack

* en een donkere broek

Dader 2:

* jongen

* blanke huidskleur

* lengte circa 1,75 meter

* blond, kort haar

Het duo was met een bromscooter. De politie ging op zoek, maar trof het duo niet meer aan. Getuigen of mensen die menen te weten wie deze inbrekers zijn, kunnen contact opnemen met de politie van district Utrecht stad via telefoonnummer 0900-8844. Anonieme tips zijn ook welkom op telefoonnummer 0800-7000.

Te veel op
UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 februari op de Amsterdamsestraatweg een 50-jarige man uit Utrecht aangehouden, die een auto bestuurde terwijl hij te veel alcohol had gedronken.

Om 02.45 uur die nacht zagen surveillerende agenten de automobilist slingerend rijden. Ze lieten hem stoppen. De blaasproef viel voor de man negatief uit. De agenten hielden hem aan en namen de verdachte mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 705 ug/l uit. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Fietser ernstig gewond bij aanrijding met automobilist onder invloed UTRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 februari op de Oudegracht ter hoogte van de Jacobijnenstraat een 20-jarige vrouw uit Maarssen aangehouden, die een auto bestuurde terwijl zij te veel alcohol had gedronken en tegen een 22-jarige man uit Utrecht op een fiets was gebotst.

De Utrechter liep bij de aanrijding zwaar letsel op aan zijn hoofd en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie deed ter plaatse onderzoek. De blaastest viel voor de verdachte negatief uit. Ze werd aangehouden en moest voor verhoor mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 570 ug/l uit. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

Insluiper steekt met schroevendraaier
UTRECHT De bewoonster van een pand aan de Koekoekstraat schrok zich een hoedje toen zij vrijdagavond 25 februari oog in oog stond met drie insluipers.

Die avond om 20.00 uur hoorde de 25-jarige bewoonster beneden gestommel. Ze ging kijken en zag drie mannen in de gang staan. Een van hen probeerde de bewoonster met een schroevendraaier te steken. Gelukkig miste hij en ging het trio ervandoor. Het is niet bekend of de dieven iets uit de woning meegenomen hebben.

De bewoonster waarschuwde de politie en gaf agenten het volgende signalement van de mannen:

Dader 1:

* man

* lichtgetinte huidskleur

* Oost-Europees type

* breedgeschouderd postuur

* lengte tussen 1,70 en 1,75 meter

* sprak Nederlands

* droeg een donkere jas

* had halflang donker grijzend haar

Dader 2:

* man

* lichtgetinte huidskleur

* Oost-Europees type

* breedgeschouderd postuur

* lengte tussen 1,70 en 1,75 meter

* sprak Nederlands

* droeg een dikke zwarte lederen jas

* had een snor zo breed als zijn mond

Dader 3:

* man

* lichtgetinte huidskleur

* Oost-Europees type

* breedgeschouderd postuur

* lengte tussen 1,70 en 1,75 meter

* sprak Nederlands

* droeg grijze handschoenen van een dunne stof

De politie ging op zoek, maar trof het trio niet meer aan. Getuigen of mensen die menen te weten wie deze inbrekers zijn, kunnen contact opnemen met de politie van district Utrecht stad via telefoonnummer 0900-8844. Anonieme tips zijn ook welkom op telefoonnummer 0800-7000.

Tien verdachten aangehouden bij vechtpartij
UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 februari in de omgeving van de Oudegracht en de Neude tien verdachten aangehouden naar aanleiding van een vechtpartij in de Bakkerstraat.

Die nacht rond 05.10 uur zag het cameratoezicht dat twaalf personen op de Bakkerstraat aan het vechten waren. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam, gingen de vechtenden ervandoor. Ze verspreidden zich in groepjes, maar het cameratoezicht kon hen volgen. Zo konden agenten tien van de twaalf aanhouden voor openlijke geweldpleging. De verdachten zijn jongens en mannen in de leeftijd van 16 tot 25 jaar uit Utrecht, Almelo en Westbroek.

Alle tien zijn ingesloten voor verhoor op het politiebureau. De politie doet onderzoek naar de aanleiding van de vechtpartij en de betrokkenheid van iedere verdachte.

Belediging en verzet bij aanhouding
UTRECHT De politie heeft vrijdagmiddag 25 februari naar aanleiding van een verkeersovertreding een 18-jarige en een 20 jarige man uit Utrecht aangehouden op de Anna Maria van Schuurmanstraat. Een van de verdachten beledigde een agente en verzette zich vervolgens tegen aanhouding. De andere verdachte probeerde die te belemmeren en werd vervolgens ook aangehouden. De politie moest bij de aanhouding gepast geweld gebruiken.

Die middag om 16.30 uur zagen agenten op de Croeselaan een auto zonder kentekenplaat aan de voorzijde rijden. Toen de agenten de auto lieten stoppen en de bestuurder naar zijn rijbewijs vroegen, beledigde deze een van de agenten. De agenten hielden de 20-jarige Utrechter daarvoor aan. De verdachte verzette zich echter hevig en zijn 18-jarige passagier kwam hem te hulp. De agenten waarschuwden de verdachten voor het gebruik van peperspray. De 20-jarige bleef zich echter uit alle macht verzetten en werd met peperspray bespoten. Ondanks dat hij zich fel bleef verzetten, slaagden de agenten erin de 20-jarige te boeien en in de politieauto te plaatsen. Intussen beledigde de 18-jarige verdachte de agenten. De agenten hielden ook hem aan en namen beide verdachten voor verhoor mee naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Te veel op
UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 februari op de Bakkerbrug een 25-jarige man uit Nieuwegein aangehouden, die in beschonken toestand op de fiets tegen een politieauto aan was gereden.

Om 03.45 uur die nacht lieten agenten de verdachte blazen, toen deze met zijn fiets tegen hun auto tot stilstand was gekomen. De politieauto raakte licht beschadigd. De blaasproef viel voor de verdachte negatief uit. Hij moest mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 815 ug/l uit. De verdachte kreeg een rijverbod van 10 uur en een proces-verbaal.