Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 11.45 uur

Utrecht, 27-02-2011

Fout kenteken

ABCOUDE- Op vrijdagmiddag werd een automobilist aangehouden omdat de auto waar hij in reed mogelijk van diefstal afkomstig is. Omstreeks 16.30 uur zagen agenten de auto rijden over de Rijksweg A2. Het kenteken wat op de auto zat hoorde niet op deze auto en daarom werd de 36-jarige bestuurder uit Almere gecontroleerd. De papieren bleken ook niet te kloppen en de man werd direct aangehouden. De auto werd ingebeslaggenomen voor onderzoek.

Blijven hangen in hek

MAARSSEN- Op zaterdagochtend werd een inbreker uit een hek gevist. Omstreeks 01.30 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een school aan de Valkenkamp. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen een 16-jarige jongen uit Maarssen hangend in een hek aan. Hij was sterk onder invloed van alcohol en werd van het hek gehaald. Onderzoek wees uit dat een ruit van de school was vernield en dat in de school meerdere vernielingen waren aangericht. De jongen werd ingesloten voor verhoor.

Voetganger gewond

WOERDEN- Op zaterdagavond raakte een voetganger gewond bij een verkeersongeval. Omstreeks 18.40 uur reed een 53-jarige man uit Zegveld over de Boerendijk. Bij de kruising met de Esdoornstraat zag hij te laat dat een 23-jarige voetganger uit Woerden overstak. De voetganger werd geschept en kwam hard op het wegdek terecht. De man raakte even buiten kennis en werd met een hoofdwond vervoerd naar het ziekenhuis.

Foute scooter

WOERDEN- Op zondagochtend werd een jongen op een vermoedelijk gestolen scooter aangetroffen. Omstreeks 00.00 uur werd 16-jarige jongen uit Woerden gecontroleerd op de Londenlaan. Hij reed op een scooter maar de papieren welke de jongen bij zich had klopte niet. Tevens betrof het geen scooter maar een motorscooter. De jongen werd direct aangehouden en is ingesloten voor verhoor.