KNHS

Leon Thijssen derde in Grote Prijs van Gent
27 februari 2011

GENT (KNHS) - Van de 85 starters in de Grote Prijs van Gent, die op zaterdagavond werd verreden, bleven slechts zeven combinaties foutloos. Onder dit zevental drie Nederlandse combinaties, maar zij konden niet verhinderen dat Pieter Devos met Equipharma Tekila D de zege in eigen land wist te houden.

Kristof Cleeren stelde met Blue Boy van Berckenbroek ook de tweede plaats voor België veilig. Leon Tijssen (Baarlo) legde met Vesuvus beslag op de derde plek en hij was een fractie sneller dan Albert Zoer (Echten), die met Vigo beslag legde op de vierde plek. Harrie Smolders (Hooge Mierde) werd met Exquis Oliver Q vijfde.
Angelique Hoorn, die in deze wedstrijd Blauwendraads O'Brien aan de start bracht, noteerde twee springfouten in het basisparcours. "De hindernissen volgden elkaar heel snel op en het was best een zwaar parcours. Na twee fouten op oxers had ik niets meer te winnen en ik ben daarom gestopt. O'Brien voelt steeds beter aan, maar het duurt even voor dit paard zijn pure kracht weer honderd procent terug heeft", aldus Hoorn.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.flanders-horse-expo.be

Uitslag Gent Masters of Showjumping Grote Prijs (1.45m):


1) Pieter Devos (Bel) - Equipharma Tekila D - 0 / 0 - 36.60
2) Kristof Cleeren (Bel) - Blue Boy van Berckenbroek - 0 / 0 - 36.68
3) Leon Thijssen (Baarlo) - Vesuvius (v. Numero Uno) - 0 / 0 - 37.20
4) Albert Zoer (Echten) - Vigo (v. Orlando) - 0 / 0 - 37.28
5) Harrie Smolders (Hooge Mierde) - Exquis Oliver Q (v. Quattro) - 0 / 0 - 40.31

Foto Leon Thijssen met Vesuvius door: www.melissen.net