Politie Drenthe

Maandag 28 februari 2011

Provincie Drenthe, 28-02-2011

Aanhoudingen huiselijk geweld

ERICA De politie heeft zondagmiddag een 16-jarige jongen uit Erica aangehouden. De jongen had in de woning spullen vernield en had zijn ouders aangevallen. Hij is aangehouden voor huiselijk geweld en vernieling. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart.

EMMEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 19-jarige man uit Emmen aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn vriendin te hebben mishandeld. De man is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart.

Beschonken bestuurder beland in de sloot

PATERSWOLDE De politie heeft zondagavond een 20-jarige man uit Paterswolde aangehouden. De man reed kort daarvoor over de Hoofdweg. Bij een inhaalmanoeuvre verloor de man de macht over het stuur en belandde in de sloot. Hij is vervolgens uitgestapt en weggelopen. Kort daarna kon de man worden aangehouden. Daar bleek dat deze beginnend bestuurder te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 11 ug/l (0,25 promille). Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Fietsendief aangehouden

EMMEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 25-jarige man uit Emmen en een 27-jarige man uit Klazienaveen aangehouden. Surveillerende agenten zagen de twee mannen met een afgesloten fiets lopen op de Ubbekingecamp. Hierop is het tweetal aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor vernieling

ASSEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 19-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden voor het plegen van vernielingen. De man had een vlaggenstok gepakt bij een tankstation en had hiermee vernielingen aangebracht bij het station. Hij heeft onder andere een bordje op het station vernield. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Man aangehouden voor gevaarlijk gedrag in het verkeer

ROLDE Zondagmorgen heeft de politie een 24-jarige man uit Nieuw-Buinen aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat er een man al slingerend over de weg reed. Toen agenten aanrijdend waren kwam de man hen tegemoet rijden op de Gieterstraat. De man is daarop aan de kant gezet voor een controle. Daar bleek dat de man een kleine hoeveelheid drugs bij zich had. De man is hierop aangehouden voor drugsbezit en het veroorzaken van een verkeeronveilige situatie op de weg. Er is een bloedproef afgenomen. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Snelheidsovertreder aangehouden

HOOGEVEEN De politie heeft zondagmorgen een 29-jarige man uit Zuidwolde aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man met een hoge snelheid op de afrit Zuidwolde op de A28 rijden. Hierop zijn de agenten achter de man aangereden. De man overschreed de maximum toegestane snelheid telkens ruim. Op de Nijstad reed de man met een snelheid van 101 km/u waar 60 km/u is toegestaan. Vervolgens nam de man aan het eind van de weg de linkerrijbaan om af te slaan. Hij is vervolgens aan de kant van de weg gezet en aangehouden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Man geeft zichzelf aan

EMMEN Zondagmiddag heeft een 46-jarige uit Nieuw-Amsterdam zich gemeld bij de politie. De man verklaarde afgelopen vrijdag metaal te hebben gestolen bij een bedrijf aan de Phileas Foggestraat. Hij verklaarde dat hij vermoedde dat er camerabeelden van de diefstal waren gemaakt en zich maar beter zelf kon melden bij de politie. In het verhoor bekende de man meerdere diefstallen, welke hij gepleegd zou hebben in de afgelopen maanden. De man is ingesloten in afwachting van het onderzoek.

Politie controleert verkeer

DRENTHE De politie gaat dinsdag 1 maart het verkeer controleren op de N376 door middel van een radarcontrole. Donderdag 3 maart wordt het verkeer in en rondom Coevorden gecontroleerd op snelheid, gebruik van alcohol, het dragen van de gordel en helm en het rijden door rood licht.

Beginnend bestuurder aangehouden na rijden onder invloed

EMMEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 24-jarige man uit Emmen aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat er een aanrijding had plaats gevonden op de Statenweg. Ter plaatse bleek dat de Emmenaar tegen een lantaarnpaal was gereden. Hierop is er een blaastest bij de man afgenomen. Hij blies een F (fail). Bij de ademanalyse blies de man vervolgens 880 ug/l (2 promille). De man is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Man aangehouden voor onzedelijk gedrag

ASSEN De politie heeft zondagavond een 27-jarige man uit Groningen aangehouden in een zwembad aan de Stadsbroek. De man werd betrapt toen hij vanuit zijn kleedhokje gluurde naar een man en een vrouw in het naastgelegen kleedhokje. Hierop is de politie gebeld. De man uit Groningen is aangehouden wegens onzedelijk gedrag. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man en vrouw aangehouden wegens mishandeling
ASSEN De politie heeft zondagavond een 18-jarige vrouw en een 24-jarige man, beide uit Assen, aangehouden. Een 23-jarige man uit Assen ging na een aantal pesterijen in de maanden ervoor, verhaal halen bij de 24-jarige man uit Assen. In een woning aan de Beuzeveen kwam het tot een aanvaring waarbij de 23-jarige man in zijn ogen werd gespoten met een bijtende stof. Hij kon zelf de woning verlaten en heeft de politie gealarmeerd. De 24-jarige man en de 18-jarige vrouw, welke ook in de woning was, zijn hierop aangehouden. De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.