Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 28-02-2011

Jongen (13) met nepwapen aangehouden

ROOSENDAAL: De politie hield zondagavond een 13-jarige inwoner van Roosendaal aan voor het bezit van een nepwapen. Een getuige meldde even na 20.00 uur dat er een groepje jongens in de Sint Josephstraat stond. Een van de jongens zou een vuurwapen hebben getoond. De politie hield de vier staande en vorderde hen ter fouillering tegen de muur te gaan staan. De 13-jarige jongen gaf aan een zogenaamde bibigun, een balletjespistool, in zijn kleding te hebben. Het nepwapen is in beslag genomen voor onderzoek. De jongen verklaarde dat hij het nepwapen in Frankrijk had gekocht en had hier op straat balletjes mee afgeschoten. Hij dacht dat het niet meer verboden was om nepwapens te hebben. Hij is na verhoor overgedragen aan zijn moeder.

Minderjarige automobilist aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie zag zondagmiddag even na 15.00 uur een auto rijden over de Calandweg. Bij het zien van de politie stopte de bestuurder even en sloeg toen snel af richting de Zeelandweg. De politie besloot de automobilist te controleren. Het bleek te gaan om een 17-jarige jongeman uit Bergen op Zoom. De jongeman had
klaarblijkelijk geen rijbewijs en had zonder toestemming de auto van een vriend van zijn familie meegenomen die bij hen thuis op bezoek was. De ouders van de jongen werden gebeld en ook werd contact gelegd met de eigenaar van de auto. De man wilde geen aangifte doen. Tegen de jongeman wordt dossier opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersber

Laatst gewijzigd 28-02-2011 12:01 | © Regio Midden en West Brabant |