Provincie Flevoland

Populieren maken ruimte voor rotonde

Publicatiedatum: 28 februari 2011

De provincie kapt de voorste rij populieren aan de Dronterweg. Dit gebeurt van 1 maart tot en met 4 maart 2001 tussen 9.00 uur en 15.00 uur. Het zijn er ongeveer 100. Deze bomen worden gekapt, omdat zij ruimte moeten maken voor de aanleg van een rotonde. De rotonde verbindt de Dronterweg met Dronten Zuid.

De provincie voert dit jaar reconstructie- en onderhoudswerkzaamheden uit aan het gedeelte Dronterweg tussen de rotonde Rietweg/de West en de aansluiting op de Biddingringweg (N305). De werkzaamheden hebben tot doel het verbeteren van de verkeersveiligheid en het op duurzame wijze in stand houden van het asfalt.

De voorste rij bomen aan de Dronterweg staat volgens de uitgangspunten van een `duurzaam veilige' weginrichting te dicht op de weg en brengt daarnaast schade toe aan de verhardingsconstructie van de weg. De aanleg van de rotonde en de onderhoudswerkzaamheden aan de asfalt staan gepland voor de periode september - november van dit jaar.

Verkeershinder

Weggebruikers op de Dronterweg (N309) moeten rekening houden met enige hinder (vertraging), omdat één rijstrook wordt afgezet. Deze afzetting is nodig om voldoende werkruimte te creëren. Zo nu en dan wordt het verkeer helemaal stil gezet, zodat de bomen veilig kunnen vallen. Verkeersregelaars zien toe op een goede en veilige afwikkeling van het verkeer. Het brom-/fietspad wordt tijdens de uitvoering van de werkzaamheden niet afgesloten. Het brom-/fietsverkeer kan daarom te allen tijde gewoon van gebruik blijven maken van dit pad.