Inspectie Verkeer en Waterstaat



Inspectie Verkeer en Waterstaat controleert wintersportbussen

Nieuwsbericht | 28-02-2011

De Inspectie Verkeer en Waterstaat, controleerde op vrijdag 18 februari en op zondag 27 februari 66 touringcars die op weg waren naar, of terugkwamen van de wintersportgebieden. De controle die met name gericht was op de arbeids-, rij- en rusttijden van de chauffeurs en de technische staat van de bussen werd in samenwerking met het KLPD en de RDW uitgevoerd.

Op vrijdag 18 februari werden 31 wintersportbussen die Nederland verlieten aan een inspectie onderworpen. Bij vier bussen vertoonden de aangekoppelde aanhangwagens technische gebreken. Nadat de ondernemers de aanhangwagens hadden verwisseld konden de bussen hun reis vervolgen. Een bus moest blijven staan vanwege mankementen aan de remmen. Twee chauffeurs werden beboet omdat zij de reistijd naar de opstapplaats niet hadden geregistreerd als werktijd.

De binnenkomende bussen kregen op zondag 27 februari met een controle te maken. Er werden 13 overtredingen van de arbeidstijd geconstateerd. Drie maal werd er een valse verlofverklaringen aangetroffen en er werd één boete opgelegd voor een het rijden met een ongekeurde tachograaf`.