Gemeente Deurne


Legpenning van de gemeente Deurne voor Sanne van Paassen


Op zondag 27 februari heeft Sanne van Paassen uit handen van burgemeester Mak de Legpenning van de gemeente Deurne ontvangen vanwege haar bijzondere sportieve prestaties in de wielersport met als hoogtepunt het winnen van de Wereldbeker.

Sanne van Paassen werd op 27 februari in Zaal Thijssen in Vlierden gehuldigd vanwege behalen van de Wereldbeker Veldrijden. Tijdens deze huldiging overhandigt burgemeester Mak de onderscheiding.

De Wereldbeker is de eerste grote hoofdprijs in de carrière van Sanne van Paassen. Zij behoort al een aantal jaren tot de wereldtop van het veldrijden en heeft al verschillende overwinningen geboekt en hoge klasseringen bereikt bij internationale wedstrijden. Zo werd ze vorig jaar derde in het klassement van de wereldbeker, en is ze ook al twee jaar op rij derde geworden bij het Nederlands Kampioenschap.

Vanwege haar bijzondere sportieve prestaties werd ze in 2009 uitgeroepen tot sportvrouw van Wageningen waar ze studeert aan de universiteit. Het winnen van de wereldbeker is een bekroning op een seizoen waarin Sanne bij alle wedstrijden waaraan ze heeft meegedaan in de top eindigde.

Gemeente Deurne | Postbus 3, 5750 AA, Deurne | Markt 1, 5751 BE, Deurne | Tel. 0493 387 711 | info@deurne.n l |