Ingezonden persbericht


Rotterdam, 28 februari 2011
Sierra Leone verwelkomt Mercy Ships voor de 5e keer

Rotterdam | 28 februari 2011 - Gisteren is de Africa Mercy, 's werelds grootste particuliere hospitaalschip, aangekomen in de haven van Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone. Het is de vijfde keer in 18 jaar tijd dat een Mercy Ship Sierra Leone bezoekt. De komende 10 maanden zal ontwikkelingsorganisatie Mercy Ships aan boord van de Africa Mercy gratis levensveranderende operaties aanbieden.

Ervaren chirurgen zullen volgens hoogstaande normen onder andere tumoren verwijderen, gespleten lippen en verhemeltes corrigeren, oogoperaties uitvoeren en effecten van verwaarloosde verwondingen en botbreuken verhelpen. Daarnaast is Mercy Ships uitgenodigd om, in samenwerking met andere internationale organisaties, bij te dragen aan lesprogramma's voor lokale medewerkers in de gezondheidszorg en voor boeren. Boeren zullen worden getraind in duurzame organische landbouwmethodes, zodat ze zelf in staat zijn de problematiek van voedselvoorziening aan te pakken.

Mercy Ships heeft in Sierra Leone al een blijvende verandering gebracht door de vier eerdere bezoeken tussen 1993 en 2004. Een voorbeeld hiervan is de "Aberdeen Women's Clinic". Deze kliniek is door Mercy Ships opgezet en is nu deels zelfstandig. In het afgelopen jaar zijn er 246 vrouwen geopereerd met een fistel als gevolg van gebrek aan hulp tijdens de bevalling. Daarnaast heeft deze kliniek in mei vorig jaar een unit opgezet voor bevallingen waar in 2010 al 461 geboortes plaatsvonden. De eerdere bezoeken van Mercy Ships aan Sierra Leone hebben een basis gelegd, waarop Mercy Ships dit jaar verder bouwt.

Mercy Ships
Mercy Ships is een christelijke hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie met hospitaalschip Africa Mercy. Mercy Ships is sinds 1978 actief in het verlenen van medische en tandheelkundige hulp, het doen van (land)bouwprojecten en het geven van training in gezondheidskunde en landbouw. Mercy Ships brengt hoop en genezing naar de vergeten armen en biedt hulp aan alle mensen ongeacht ras, geslacht of religie. Voor meer informatie kunt u kijken op www.mercyships.nl. Noot voor redactie,