Ingezonden persbericht


ZELHEM - 29 december 2010

Nederland7 organiseert bijeenkomsten over evangelieverkondiging via lokale media

ZELHEM - Begin 2011 belegt media-alliantie Nederland7 vier bijeenkomsten voor lokale media. De bijeenkomsten worden gehouden op maandagavonden in Dordrecht, Meppel, Zelhem en Riethoven (bij Eindhoven). Tijdens de avonden wil Nederland7 met geïnteresseerden discussiëren over het brengen van het evangelie via de lokale televisie en radio.

Tijdens de avonden zal er gepraat worden over de kansen en mogelijkheden om kijkers en luisteraars te bereiken met het evangelie. De avonden zijn bedoeld voor iedereen die het evangelie op een effectieve wijze wil doorgeven in zijn eigen omgeving. Zowel ervaren mediaprofessionals als mensen met minder media-ervaring zijn welkom.

De vier avonden zijn gepland in vier regio's, verspreid over het land. Aanvang is telkens 20.00 uur. Data en locaties zijn als volgt:


· 28 februari 2011: De Hoop ggz, Provincialeweg 70, 3329 KP Dordrecht
· 7 maart 2011: Grote Oever 26, 7941 BJ Meppel
· 14 maart 2011: De Betteld, Aaltenseweg 11, 7021 HR Zelhem
· 21 maart 2011: Bureau Van Nierop, B. Rythoviusdreef 6A, 5561 TD Riethoven

Na een welkomstwoord zullen de praktische en juridische mogelijkheden, praktijkvoorbeelden en het aanbod en uitwisselen van beschikbare radio- en televisieprogramma's aan de orde komen. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen en verder met elkaar in gesprek te gaan. Medewerking wordt verleend door Gerard Hobelman (Nederland7), Helmus Krans (Omroep Logos/Lokamedia), Willem Rook (Overstag Media), Henry Valk (De Hoop ggz) en Bernard Oosterhoff (Trans World Radio). Opgeven kan via of 0314-627200 of www.nederland7.net.

Tijdens de avonden wordt onderzocht of er behoefte bestaat aan een landelijke informatiedag, te houden op 18 juni aanstaande te Amersfoort. Verder staat in het najaar van 2011 een bijeenkomst gepland over samenwerking binnen gedrukte media, onder leiding van Jan Willem Grievink.

Nederland7 is begin 2010 opgericht als samenwerkingsverband tussen verschillende christelijke organisaties. Doel van het samenwerkingsverband is het verkondigen van het evangelie met behulp van moderne media. Op dit moment participeren zeven organisaties in Nederland7 : Family7, Vrij Zijn TV, Groot Nieuws Radio, Trans World Radio, De Hoop ggz en De Betteld.


---



Ingezonden persbericht