Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht, 01-03-2011

Controle blauwe zone

LOENEN AAN DE VECHT De politie gaat meer controleren op geparkeerde autos in de blauwe parkeerzone.

Naar aanleiding van meldingen van bewoners en winkeliers, gaan agenten de komende tijd extra controleren op de autos die geparkeerd staan in de blauwe parkeerzone. In eerste instantie krijgen burgers een waarschuwing, maar vanaf 7 maart worden er bekeuringen uitgeschreven. De hoogte van de bekeuring voor het ontbreken van de parkeerschijf, of als de tijd is verstreken is, bedraagt 70.

Winkeldief

MAARSSEN Een winkeldief wilde op maandagmiddag 28 februari met een tas met onbetaalde boodschappen een winkel verlaten.

Rond 15.00 uur rekende een man boodschappen af bij een winkel in Bisonspoor. Daarbij zag een caissière dat hij kennelijk een tas met boodschappen in het winkelwagentje liet staan en niet afrekende. Zij waarschuwde collegas, waarna twee medewerkers de man aanspraken. Daarbij bleek dat hij inderdaad een tas met boodschappen niet had afgerekend. Zij wilden hem aanhouden, maar hij rende weg. Een beveiligingsbeambte die zich daar in zijn vrije tijd bevond, ging achter de verdachte aan en wist hem beet te pakken. De verdachte verzette zich, waarna de beveiliger zich genoodzaakt zag hem naar de grond te werken om hem zo onder controle te brengen.

De verdachte, een 26-jarige man Poolse man, werd even later aan de politie overgedragen. Hij is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.