CDA


Nieuws
CDA Gelderland maakt verschil met aanvalsplan voor de leefbaarheid dinsdag 1 maart 2011

⬠300 miljoen voor Leefbaarheid

Dinsdag 1 maart a.s. bezoekt Minister Marja van Bijsterveldt Arnhem. In Musis Sacrum worden haar Gelderse muzikale, culturele en creatieve kwaliteiten getoond die de dagelijks de leefbaarheid en economie versterken. Het CDA Gelderland presenteert haar plannen die de leefbaarheid op het platteland en in de steden een forse impuls geven. Het CDA Gelderland maakt hierin hét verschil door initiatieven vanuit de samenleving zelf, van onderop, te steunen.

Breedband
Voor bloeiende leefgemeenschappen in zowel de dorpen als stadswijken zijn goede verbindingen noodzakelijk. Dit geldt zowel voor de fysieke als de digitale bereikbaarheid. Het CDA zet op beiden zwaar in. CDA-lijsttrekker Jan Jacob van Dijk âhet CDA wil ⬠200 miljoen investeren in de aanleg van breedband tot in alle uithoeken van Gelderland. Iedereen moet profiteren: mensen die thuis willen werken, mensen die werk en zorg voor hun kinderen willen combineren én ouderen die via breedband vanuit bv. het ziekenhuis de zorg thuis kunnen ontvangen en daardoor in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. De veiligheid in en om het huis en op straat wordt door breedband aanzienlijk versterkt. De Gelderse economie krijgt door de investering een enorme boost, werknemers worden flexibeler wat de kans op files verkleind, het milieu profiteert én ouders en kinderen kunnen tot op hoge leeftijd in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Ook bibliotheken op het platteland gaan hiervan profiteren.â

Kulturhuser, sport en amateur/kunst, erfgoed en cultuur De bouw van Kulturhuser (dorpshuizen) heeft het CDA altijd ondersteund en hiermee gaan wij door. Het CDA wil de sporttoename de komende jaren stimuleren. Sport brengt mensen samen, veel vrijwilligers zijn in de sport actief en het voorkomt overgewicht en houdt daarmee de zorg betaalbaar. Jan Jacob van Dijk: âduurzame investeringen in sporthallen en in breedtesport in gemeenten krijgen steun van de provincie. Ook steunen wij bijvoorbeeld de sportcampus in Nijmegen en de ontwikkelingen bij de Graafschap in de Achterhoek. Tijdens een bezoek deze week blijkt het belang van de voetbal voor de regio en de betrokkenheid van duizenden mensen bij voetbal. Juist de vele projecten vanuit de voetbal voor ontspoorde jongeren verdienen ondersteuning.

Gelderland is een provincie waar 1 miljoen inwoners aan amateurkunst doen, waar veel cultureel erfgoed is en waar de creatieve sector floreert. Jan Jacob van Dijk: âde creatieve industrie, erfgoed, muziek en cultuur houden Gelderland in beweging. De waarde voor de economie en de leefbaarheid is enorm. Het CDA staat de komende vier jaren voor deze drie sectoren in totaal ⬠100 miljoen extra investeren ter ondersteuning van de leefbaarheid in de dorpen én in de stad.

Wij maken verschil door initiatieven van onderop te steunen. Wij bepalen niet als overheid wat goed is voor onze inwoners (PvdA en SP) en ook staan wij voor een provincie die zich breder inzet dan sec. de kerntaken ruimtelijke ordening en mobiliteit (VVD en PVV). Ten opzichte van de PvdA en de SP, maar ook ten opzichte van de VVD en de PVV maakt het CDA andere keuzes, wij steunen initiatieven vanuit de samenleving zelf . Het CDA staat voor de leefbaarheid in de kleine kernen, op het platteland én in de stad. Een sterk CDA in Gelderland is dus van groot belang voor een leefbaar Gelderland.â

Programma 1 maart 2011 Musis Sacrum (U bent van harte welkom)


* 13.00 uur: Inloop met koffie/thee


* 13.30 uur: Presentatie CDA-voorstel: Aanvalsplan Leefbaarheid


* 14.00-15.00 Artistiek programma


* 14.00-14.20 presentatie ModeBiënnale met film
* 14.20-14.40 stukje repetitie van muziekdansvoorstelling Loveseat, door HGO-rebellen en Gif.t

* 14.45-15.00 De stervende zwaan van Saint Saens, harp (HGO), cello (HGO), danser (Introdans)


* 15.00-16.00 Presentaties


* Zakelijke presentaties van introdans, ModeBiënnale, HGO, Oostpool
* Presentaties van ca. 5-10 min. per organisatieÂ
* Discussie met aanwezigen

Â

* 16.15 uur Borrel


* 17.00 uur Afsluiting