Ingezonden persbericht



---



Persbericht

Den Haag, 1 maart 2011

T-Mobile eerste gecertificeerde milieubewuste telecomaanbieder.


. T-Mobile behaalt milieumanagement certificaat ISO 14001.
. Mijlpaal in de branche: T-Mobile eerste telecomaanbieder met ISO 14001.
. T-Mobile werkt aan continue milieuverbeteringen.
---

Als eerste telecomaanbieder in Nederland is T-Mobile ISO 14001 gecertificeerd. Het certificaat richt zich speciaal op het beheersen en verbeteren van prestaties op milieugebied. Het behalen van dit certificaat is een belangrijke mijlpaal in het MVO-beleid van T-Mobile. Onafhankelijke keurmeester DEKRA heeft vastgesteld dat T-Mobile aan de internationaal vastgestelde norm voldoet.

Claire de Rooij, MVO-manager: 'In ons netwerk, op ons hoofdkantoor, callcenters en 86 winkels werken we continu aan het verbeteren van onze prestaties op het gebied van milieu. Zo gebruiken we 100 procent groene stroom, versturen we facturen digitaal en laten we oude mobieltjes op verantwoorde wijze recyclen. Het ISO 14001-certificaat sluit naadloos aan op het verduurzamen van onze bedrijfsvoering, één van de speerpunten van ons MVO-beleid. We zijn er dan ook trots op dat we nu als eerste telecomaanbieder in Nederland het ISO 14001-certificaat ontvangen. We zien het als een mijlpaal en hopen dat anderen volgen.'

Certificering wordt steeds belangrijker. Consumenten willen weten of bedrijven waar ze klant zijn milieubewust werken. Bedrijven willen van elkaar weten of ze milieubewust werken. Ook de overheid neemt in aanbestedingen steeds vaker een milieubepaling op. Daarin speelt de ISO-standaard een belangrijke rol, omdat deze het mogelijk maakt om claims op het gebied van milieubewust werken te onderbouwen. Maar bovenal neemt T-Mobile hiermee haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om op een milieubewuste manier zaken te doen.

Voor meer informatie over ons MVO-beleid kijk op: www.t-mobile.nl/mvo.

T-Mobile Netherlands BV
Henny van der Heiden
Woordvoerder
Telefoon: 06 1409 6666
E-mail: pers@t-mobile.nl
Persberichten op de site: www.t-mobile.nl Twitter: http://twitter.com/TMobile_NL /

Over T-Mobile in Nederland

4,5 miljoen consumenten en zakelijke gebruikers in Nederland maken gebruik van de mobiele oplossingen van T-Mobile (per 31 december 2010). In 2010 had T-Mobile een jaaromzet van 1,767 miljard euro. T-Mobile Netherlands BV is onderdeel van Deutsche Telekom AG, een van de leidende communicatie ondernemingen in de wereld. T-Mobile beschikt over een zeer modern mobiel netwerk voor spraak- en datadiensten. Dit mobiele netwerk behoort op het gebied van kwaliteit, bereikbaarheid en snelheid bovendien tot de beste en meest innovatieve netwerken van Europa.


---- --