Quadriga Art International pionier in milieu-initiatieven ter vermindering van vervuiling

Nieuwe methode bevordert schone energie

AMSTERDAM--(BUSINESS WIRE)-- 20110301 --

Quadriga Art International (QAI), toonaangevend producent van miljarden directe mailpakketten, heeft een nieuw groen initiatief gelanceerd waarbij afval wordt geconsolideerd in gecondenseerde kubussen die onderdeel van een nieuw schoon energieprogramma uitmaken.

De zogenaamde milieubrandstofkubussen consolideren papier, folie en afval dat vroeger niet recycleerbaar was, in brandstofcompacte, gecondenseerde afvalpakketten. Vervolgens worden de kubussen naar een energieverwerkende installatie gestuurd -- in plaats van naar stortplaatsen, waar deze in schone energie worden omgezet.

“Wij zijn verheugd deze positieve stappen te kunnen nemen door in feite afval te gebruiken dat vroeger het milieu verbrandde. Nu kan het worden omgezet in kleine vierkantjes die schone energie bevorderen,” aldus Mark Schulhof, CEO van Quadriga Art International. “Dit is niet alleen goed voor de planeet; wij worden hier ook efficiënter door en sporen anderen in onze sector aan hetzelfde te doen.”

Quadriga Art International begon het proces met de milieubrandstofkubus in zijn fabriek in Hong Kong, waarvanuit hij dit nu verder naar Europa uitbreidt. Schulhof zegt dat hij er trots op is hoe het bedrijf stappen onderneemt om haar bedekkingsgebied van koolstof nog verder te verminderen. Niet alleen wijst hij op het proactieve hergebruik van productiematerialen, maar ook op de condenseringsstrategie van QAI, waarbij voor het verplaatsen van het materiaal minder gedacht wordt aan luchtvervoer.

“Wij erkennen dat zelfs de manier waarop wij kleine verzendingen hanteren, een groot verschil kan maken", zei Schulhof. "De condenseringsstrategie is een intelligente stap naar het uitsparen van ruimte en materiaal." Wij zien dit als een intelligentere, meer vindingrijke manier om zaken te doen, terwijl ons bedekkingsgebied van koolstof gereduceerd wordt.

Quadriga Art International steunt nu op het transport over zee als hoofdtransportmiddel voor haar ladingen. Deze globale initiatieven maken een positieve impact op de lokale markten waar QAI haar diensten aanbiedt. Het bedrijf zegt dat het hierbij nog extra voordeel trekt voor de uitbreiding van haar milieuvriendelijke programma´s.

Voor meer informatie, ga naar www.quadrigaart.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Quadriga Art International
Tiffany Ganz, +31 (0)20 7600200

tganz@quadrigaart.com