Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'Europees Huis van Gebed' verrijst op De Betteld

Begin maart wordt op camping De Betteld het materiaal afgeleverd voor de bouw van een Europees huis van gebed. Stichting EHOP, wat staat voor European House Of Prayer, zal dan met behulp van vrijwilligers een aantal weken druk zijn met de bouw van dit huis voor God. Het verlangen van de initiatief nemers is om een plaats te creëren in Nederland waar gelovigen uit heel Europa terecht kunnen voor een speciale, apart gezette tijd met God.

Het team van EHOP bestaat uit fulltime 'gebedszendelingen', mensen die zich geroepen weten om op de bres te staan voor de Kerk, Nederland & Europa. Een gemiddelde dag van een gebedszendeling in EHOP is gevuld met aanbidding, voorbede, nazorg en evangelisatie. De voltijd teamleden hebben een belangrijke functie in het welkom heten van bidders en aanbidders uit andere landen. Daarnaast is EHOP een plek voor gelovigen om een retraite te hebben; veel uren met God en veel tijd voor wandelingen, fietstochten en creatieve activiteiten.

Uitgangspunt voor het werk van EHOP is een gebedsruimte. Een vaste plaats waar het altijd draait om God, waar de hele inrichting, de hele vormgeving en alle geluiden gericht zijn op communicatie met Hem. De bedoeling is dat in de toekomst de gebedsruimte non-stop open zal zijn, zodat op ieder willekeurig uur van de dag of nacht mensen er terecht kunnen om God te ontmoeten. De mate waarin dit mogelijk is, hangt natuurlijk af van de omvang van het gebedsteam.

De gebedsruimte van EHOP zal zeer binnenkort geleverd en gebouwd worden. Het is een in Finland geproduceerd houten huisje. Zodra het geleverd is, zijn er vrijwilligers nodig om het onder leiding van een vakman, op te bouwen op De Betteld. Daarnaast zijn er nog wel financiële posten die gedekt mogen worden. EHOP heeft de praktische en financiële stappen genomen, in het geloof dat dit initiatief gedragen wordt door vele gelovigen in het land. De verwachting en hoop is dat er vanaf de lente volop gebeden kan gaan worden in EHOP! Mensen die interesse hebben in meebidden, meebouwen, meegeven etc, kunnen terecht op www.ehop.eu of een e-mailtje naar info@ehop.eu.