Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Den Dolder, 11 januari 2011

Directiewijzigingen bij Het NIC
Reijniers draagt directievoorzitterschap Het NIC over aan Timmermans

Per 1 maart 2011 zal prof. dr. ing. Jacques Reijniers MBA (1951, foto) zijn directievoorzitterschap van Het NIC overdragen aan drs. Roderick Timmermans (1975, foto), op dit moment nog adjunct-directeur commerciële zaken. Reijniers bekleedde de functie vanaf 1 januari 2007. In de afgelopen vier jaar bouwde hij aan een geheel nieuw bedrijf met een vernieuwend dienstenpakket op het terrein van (duurzame) inkoop en aanbestedingen voor met name de publieke sector. De nieuwe directie bestaat straks naast Timmermans uit vicevoorzitter Hans Schurgers (1958). Schurgers is nu nog adjunct-directeur met als aandachtsgebied productontwikkeling.

Mededirectielid drs. Rob van Breemen (1955) werkte de afgelopen vier jaar nauw samen met Reijniers: 'Onder leiding van Jacques Reijniers is Het NIC de afgelopen jaren sterk vernieuwd en opnieuw in de markt gepositioneerd en geprofileerd. Er staat nu een onderneming die gewapend is voor de toekomst. Dat wil zeggen Het NIC is in staat om de klanten in een sterk veranderende en dynamische markt professioneel te helpen met het versterken en verder professionaliseren van hun inkooprol'.

Reijniers zelf zwaait in het 90e jubileumjaar van Het NIC af: "Ik ben trots op Het NIC en haar mensen, en ik draag mijn verantwoordelijkheden met genoegen over aan de nieuwe directie. We hebben met een nieuw elan binnen de organisatie en bij opdrachtgevers ontzettend veel bereikt. De inkoopomgeving in de publieke sector ontwikkelt zich sterk en Het NIC blijft er klaar voor daar optimaal op in te spelen. Zelf krijg ik nu weer meer tijd om naast mijn hoogleraarschap aan Nyenrode Business Universiteit advieswerkzaamheden te verrichten waar ik niet aan toe kwam'.

Overige directiewisselingen en -wijzigingen
Van Breemen zal vanuit Het NIC Holding de directie gaan voeren met als aandachtsgebied de bedrijfsvoering voor alle zusterbedrijven. In dit kader is recentelijk een Shared Service Centre ingericht. Daarnaast is per 1 maart ook Giel van der Linden (1983) benoemd tot directeur van Bestdeal. Hiervoor was hij manager van deze organisatie.

(einde bericht)

Noot aan de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Het NIC B.V.
drs. Rob van Breemen
r.vbreemen@hetnic.nl

Tel. 038 - 456 34 16
Fax. 038 - 456 34 75

www.hetnic.nl

Creative Venue communicatieadvies en PR
Frank Witte - woordvoerder
f.witte@creativevenue.nl

Tel. 020 - 452 5225
Fax 020 - 452 8650

www.creativevenue.nl (zie persruimte Het NIC)

Over het NIC

Het NIC is een professionele, landelijk opererende inkoopdienstverlener. Het NIC biedt een volledig pakket aan producten en diensten, en richt zich met name op de overheid en (non-profit) instellingen. Zowel in strategisch, tactisch als operationeel opzicht ondersteunt het NIC haar klanten in alle geledingen van het inkoopproces. Meer dan honderd onafhankelijke inkoopprofessionals zorgen voor gerichte analyse, advies, praktische oplossingen, effectief beheer én management.