Gemeente Onderbanken


Inloopdagen voor mantelzorgers

Op 3 maart a.s. wordt in Onderbanken de maandelijkse inloopbijeenkomst voor mantelzorgers georganiseerd met als thema: âWmo: in gesprek met uw gemeenteâ.

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen aan de maatschappij en/of zelfstandig kan blijven wonen. Als meedoen of zelfstandig wonen niet meer lukt zonder hulp, gaat de gemeente bekijken op welke wijze u ondersteund/geholpen kan worden. Dit kan zijn door hulp van familie, vrienden, buren of bekenden. Daarnaast zal de gemeente proberen door middel van bestaande voorzieningen (maaltijdservice/boodschappendienst) uw probleem op te lossen. Wanneer dan, meedoen nog steeds problemen oplevert wordt bekeken of een individuele voorziening uitkomst kan bieden. Dit kan bijv een vervoersvoorziening, hulp bij het huishouden of een woningaanpassing zijn.

Tijdens vorige inloopbijeenkomsten is gebleken dat mantelzorgers vragen over de Wmo hebben en dat ze graag over Wmo zaken met hun gemeente willen spreken. Op de inloopbijeenkomsten in maart krijgt u daar de kans voor. U kunt dan uw vragen stellen aan een panel bestaand uit leden van uw gemeente, de Wmo-adviesraad, een zorgaanbieder en het steunpunt mantelzorgers. Uiteraard bent u ook welkom als u (nog) geen vraag heeft. De vragen van anderen en de discussie kunnen u wellicht nuttige informatie opleveren.

Het Steunpunt voor Mantelzorgers organiseert in samenwerking met Ruggesteun, het Toon Hermans Huis Parkstad en de gemeente Onderbanken de bijeenkomst op:
Datum: 3 maart en verder elke eerste donderdag van de maand Tijd: 10.00-12.00 uur
Locatie: A ge Water 20a te Schinveld (Welzijnswerk Onderbanken)

Deelname, koffie en thee zijn gratis. Zorgt u voor een zieke of hulpbehoevende in uw naaste omgeving (thuis of in een verzorgingshuis) dan bent u van harte welkom! Aanmelden bij het steunpunt is gewenst, tel. 045-5616210.
Kijk voor meer informatie op www.mantelzorgparkstad.nl of bel het steunpunt.
Â