Gemeente Zwijndrecht

Inloopbijeenkomst 3 maart over gemeentelijke belastingen

Vragen over de aanslag gemeentelijke belastingen? Bezoek de inloopavond!

Ook dit jaar organiseert de gemeente weer een inloopavond waarop u terecht kunt met uw vragen over uw aanslag gemeentelijke belastingen. De inloopavond is op donderdag 3 maart a.s. van 18.00 uur tot 20.00 uur in het Gemeentehuis, Raadhuisplein 3.

U kunt op deze avond binnenwandelen op een tijdstip dat u schikt tussen 18.00 uur en 20.00 uur en u kunt al uw vragen stellen. De medewerkers van de gemeente en van Gemeentebelastingen Drechtsteden staan voor u klaar om al uw vragen over de aanslag gemeentelijke belastingen te beantwoorden. Is er niet direct een antwoord, dan wordt ervoor gezorgd dat het antwoord er snel komt. Als u van plan bent om te komen, dan is het raadzaam uw burger service nummer (BSN) mee te nemen. Uw BSN staat op de aanslag, maar ook op uw paspoort, rijbewijs en identiteitskaart.

Bezwaar maken

Bent u voornemens om bezwaar te maken tegen de aanslag? Bijvoorbeeld omdat u het niet eens bent met de vastgestelde waarde van uw woning? Komt u dan zeker eerst langs op de inloopavond.

Komt u niet op de inloopavond, maar overweegt u wel om bezwaar in te dienen tegen de aanslag, bekijkt u dan eerst het taxatieverslag van uw woning via Antwoord^© en lees de uitgebreide toelichting daarop. Dat voorkomt wellicht onnodig werk of een teleurstellende uitspraak. U kunt het taxatieverslag ook schriftelijk of telefonisch opvragen.

Op dezelfde manier als het taxatieverslag kunt u de opgelegde aanslag digitaal zien. Dit geldt ook voor de aanslag 2010, mocht u deze nodig hebben voor bijvoorbeeld het invullen van de WOZ-waarde op uw aangiftebiljet inkomstenbelasting.

Betalen in termijnen

Wilt u uw belastingen in termijnen betalen, dan kan dat. U kunt in dat geval de gemeente machtigen het bedrag in 10 termijnen van uw rekening af te schrijven. Aan het aanslagbiljet zit een strookje gehecht dat u daarvoor kunt invullen en opsturen. Heeft u eerder al een machtiging afgegeven, dan zit het strookje niet aan de aanslag.

Wilt u toch kiezen voor een betaling ineens, dan maakt u het totale bedrag binnen twee maanden na dagtekening over. Het is niet mogelijk om een automatische afschrijving via de bank te regelen. De bank kent immers het maandelijks te betalen bedrag niet. Voor een machtiging voor periodieke afschrijving moet echt het aangehechte strookje bij de aanslagen worden ingevuld en opgestuurd.

De mogelijkheid om in twee termijnen te betalen, is komen te vervallen.