Gemeente Zwartewaterland


Nieuws- en Persberichten

Inloopavond openbare ruimte Zwartsluis 3 maart a.s.

Presentatie kaarten en artist impressions

Op donderdag 3 maart aanstaande is er een inloopavond in het Trefpunt waarin het voorlopig ontwerp voor de openbare ruimte van het centrum van Zwartsluis wordt gepresenteerd. Van 18.30 tot 20.00 uur kunnen inwoners en belangstellenden kennis nemen van de schetsen voor het gebied tussen het museum Schoonewelle en het Arrivaterrein.

Het voorlopig ontwerp is gemaakt door Arcadis. Stichting Fortresse, de Handelsvereniging en de Stichting Bezoekerscentrum Zwartsluis zijn betrokken bij het proces. De plannen worden mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Overijssel (IMG en Nationaal Landschap IJsseldelta).

Wethouder Dick Visserman: "Tijdens de inloopbijeenkomst in januari werd ons opnieuw duidelijk dat de inwoners van Zwartsluis zich erg betrokken voelen bij de ontwikkelingen in hun dorp. Maar ook wij vinden het belangrijk dat burgers weten wat er in hun omgeving speelt. Daarom willen wij ze ook graag het voorlopig ontwerp voor de openbare ruimte voorleggen. Alle inwoners van Zwartsluis, en de centrumbewoners in het bijzonder, krijgen de kans kennis te nemen van deze plannen."

In april 2011 wordt het ontwerp voorgelegd aan de gemeenteraad van Zwartewaterland.