Deelgemeente Charlois Rotterdam

Tour Ouderen Participatie van start

Donderdag 3 maart gaat de Tour Ouderen Participatie (TOP) van start in Zuidwijk. De eerste plek die wordt bezocht is serviceflat De Beukenhorst. Om 14.00 uur geeft deelraadsvoorzitter Ed Goverde daar het startsein voor de tour.

Doel van deze TOP-tour is om ouderen te betrekken bij hun wijk en directe woonomgeving. Wat houdt hen bezig? Waarom zijn ze (soms) bang om de straat op te gaan, hoe is het gesteld met hun mobiliteit? Zijn ze vereenzaamd, komen kinderen en familie nog wel op visite, wat vinden zij van hun buurt, hoe staan ze tegenover de veranderende maatschappij, jongeren, de multiculturele samenleving? Ouderen hebben een eigen mening, een eigen visie en volop ideeën waar andere wijkbewoners, ambtenaren en politici hun voordeel mee kunnen doen. Tijdens TOP gaan de deelgemeente, Ouderen Advies Raad Charlois en Charlois Welzijn naar de ouderen toe om dit van de ouderen zelf te horen.

Acht locaties

In de periode van 3 maart tot en met juni doet de tour nog eens acht locaties in Zuidwijk aan. Daarbij gaat het om plekken waar veel ouderen wonen of samenkomen, zoals serviceflats en verzorgingshuizen. Aan het einde van de tour in juni- is er een voorstelling in Lokaal Cultuur Centrum de Larenkamp.