Gemeente Enschede

3 maart POWERDAG: ontdek je eigen kracht

Actieve doe-dag van wijkbewoners voor wijkbewoners Enschede

Stadsdeelwethouders Myra Koomen en Hans van Agteren en raadslid Albert Veldt openen donderdag 3 maart op verschillende locaties de POWERDAG. Tijdens de POWERDAG hebben alle vier de Powercentra in de stad van 10.00 - 16.00 uur een actief programma dat staat in het teken van `ontdek je eigen kracht'. De dag is georganiseerd door en voor wijkbewoners van Enschede. Toegang en deelname aan activiteiten is gratis.

Bij elk centrum kunnen wijkbewoners meedoen aan POWERactiviteiten zoals bijvoorbeeld computerles, schilderen, buikdansen, koken, fietsles, praatgroep Nederlands en 3-D kaarten maken. Daarnaast is er bijvoorbeeld een workshop om talenten te ontdekken. Kunnen bezoekers praten met mensen die een eigen bedrijf hebben opgezet. Of kunnen ze advies vragen aan een budgetcoach. Bezoekers maken ook kans om een prijsje te winnen. Kijk op www.centrumpower.nl wat er bij elk van de volgende POWERcentra te doen is:

POWER centrum-oost, Perikweg 9, Enschede
POWER noord, in Het Kompas, IJstraat 4 Enschede POWER Royael, in De Boei, Spinnerstraat 27A Enschede POWER Zuid, De Cocon, De Reulver 126 Enschede (links naast Twentehallen)

Naast wijkbewoners zijn er ook verschillende personen en organisaties die zich tijdens de POWERDAG inzetten voor de bezoekers: Dress for Succes, Oriëntal Sensation Danscentrum, Carlina Cathering, Ontmoeting op de Grens, BeautyCare at Home, NIBUD, Alifa, Zonnebloem, Oostwerk, Prescriptio, SMD Enschede, Taal & Inburgering, Sportboulevard Enschede, Bruggerbosch, CultuurGeluiden, Wijkraad Pathmos en NISROC,

Wat is een POWER-activeringscentrum
In een POWER-activeringscentrum krijgen wijkbewoners de kans om zichzelf te ontwikkelen en (werk)ervaring op te doen. Hoe? Door activiteiten en diensten op te zetten voor de wijk en andere wijkbewoners te activeren. Uniek is dat bewoners het zelf opzetten en laten draaien. Het centrum is zo een plek waar mensen in eigen tempo hun talenten kunnen ontwikkelen, (werk)ervaring op kunnen doen en tegelijkertijd iets kunnen betekenen voor andere wijkbewoners. Anderhalf jaar geleden is het eerste POWERcentrum in Zuid open gegaan. Vanwege het succes telt Enschede inmiddels vier POWERcentra. De activeringscentra zijn een initiatief van gemeente Enschede.