Gemeente Zutphen

officiële aftrap e-fiets project


In alle vroegte stapten Zutphense wethouder Verkeer & Vervoer Patricia Withagen en mobiliteitsmakelaar Alphons Staffhorst op de e-fiets (elektrische fiets) om een proefrit te maken. Zo trapten zij samen het project af. Op donderdag 3 maart is de "Slim reizen? Slim fietsen!" bijeenkomst bij de gemeente Zutphen. Dan krijgen alle geïnteresseerde werkgevers uit de regio Stedendriehoek meer informatie over dit mobiliteitsproject.

Een e-fiets is een prima vervoermiddel voor afstanden tussen de 5 en de 20 kilometer. Naar en van het werk, voor zakelijke ritjes en natuurlijk ook privé. Patricia Withagen: "Het was mijn eerste ervaring op de e-fiets, maar ik ben heel enthousiast over dit duurzame vervoermiddel. Ik hoop dan ook van harte dat tijdens de probeerweken van dit project veel werkgevers zullen inhaken en daarmee de e-fiets ook aantrekkelijker wordt voor een breder publiek." De regio Stedendriehoek heeft nu een uniek e-fietsaanbod. Werkgevers uit deze regio hebben de mogelijkheid hun werknemers op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de e-fiets en een exemplaar tegen aantrekkelijke voorwaarden te laten kopen. Tijdens de informatiebijeenkomst op 3 maart wordt alles duidelijk over het e-fiets project en over de probeerweken. Ook komt de werkkostenregeling aan bod, waar de e-fiets fiscaal onderdeel van uitmaakt. Natuurlijk zijn er modellen te zien waaruit werknemers kunnen kiezen, met aantrekkelijke kortingen op de aanschafprijs. Ook wordt verteld hoe werknemers geld terug kunnen verdienen via het zogenaamde Trappers-systeem.
Aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.slimmefiets.nl. Donderdag 3 maart - 15:00 uur, locatie: gemeente huis Zutphen (Hal oude stadhuis), s'Gravenhof 2.