Gemeente Valkenburg aan de Geul

Auw Wieverbal

Carnaval 2011 staat weer voor de deur en daaraan voorafgaand het Auw Wieverbal 2011. De horeca-ondernemers in het centrum zijn begin februari geïnformeerd over de organisatie van dit gezellige carnavalsfeest.

Controle
Om de veiligheid van de vele bezoekers te kunnen garanderen wordt op donderdagmiddag 3 maart door het Team Toezicht en Handhaving in samenwerking met politie en brandweer een controleronde gehouden. Tijdens deze ronde wordt bij horecagelegenheden gecontroleerd of de verleende vergunningen correct worden nageleefd. Indien dit niet het geval blijkt te zijn zal dit onmiddellijk ongedaan gemaakt dienen te worden. Er volgt dan een proces-verbaal en er worden bestuursrechtelijke maatregelen getroffen, bijvoorbeeld vervroeging van de sluitingstijd.

Glasverbod
Het is verboden drank in glas te verstrekken in de periode van 3 maart 2011 vanaf 19:00 uur tot en met vrijdag 4 maart 2011 te 03.00 uur. Het glasverbod geldt voor het volgende gebied:

* Walramplein

* Hovetstraat

* Palankastraat

* Berkelstraat

* Grotestraat Centrum

* De Guascostraat

* Walravenstraat

* Th. Dorrenplein

* Muntstraat

* Kerkstraat

* Grendelplein

* Daalhemerweg vanaf Grendelplein tot aan de Konijnsgracht
* Plenkertstraat vanaf Grendelplein tot aan de Wilhelminalaan
* Cauberg vanaf het Grendelplein tot aan de Trichtergrubbe

Alcoholcontrole
Net als voorgaande jaren zal de politie aan de inval/uitvalswegen van Valkenburg alcoholcontroles houden.

Verkeer
In het centrum wordt vanaf 17.00 uur wordt zoveel mogelijk het verkeer geweerd. Het pleintje voor de Hema in de Dr. Erenstraat, dient als taxistandplaats.

We rekenen op ieders medewerking en kijken uit naar een geslaagde start van Vasteloavend in Valkenburg.
Â