RTL Group

Helden, terroristen en vliegtuigen in 'Het Zesde Zintuig Internationaal'

In de eerste aflevering van Het Zesde Zintuig Internationaal, dat vanaf donderdag 3 maart bij RTL 4 te zien is, draait het om vliegtuigen, terroristen en helden. Kandidaten uit Engeland, Amerika, België, Noorwegen, Rusland en natuurlijk Nederland ondergaan tests die verrassend, soms gevaarlijk en op elk niveau uitdagend zijn. De host van deze internationale competitie is Derek Ogilvie, internationaal bekend en erkend paragnost en medium. Ogilvie begeleidt de kandidaten gedurende de zware tests, maar wie sleept de titel Beste Paragnost Ter Wereld 2011 in de wacht? Het Zesde Zintuig Internationaal wordt ingeleid door Robert ten Brink.

De kandidaten komen ieder geblinddoekt te staan voor mystery guest Jasper Schuringa. Jasper werd wereldwijd een held toen hij een terroristische aanslag voorkwam op vlucht 253 van Amsterdam naar Detroit. Schuringa hoorde een geluid dat klonk als vuurwerk en niet snel hierna merkte hij op dat er enkele rijen voor hem een man in de brand stond. Deze man probeerde een bom te laten ontploffen. Met gevaar voor eigen leven sprong Jasper op Umar Farouk Abdul Multallab en doofde het vuur met zijn handen. Na de heroïsche daad kwam Jasper in het middelpunt te staan, gaf slechts een paar interviews, bezocht Barack Obama en ontving een onderscheiding voor zijn heldhaftige optreden. Kunnen de paragnosten deze heldendaad aanvoelen en wat kunnen ze vertellen over deze Nederlandse held? Wie van de paragnosten doet de sceptische Jasper verbazen?

Ook wordt gekeken of de paragnosten zelf een aanslag kunnen verijdelen. In een vliegtuig bevindt zich een terrorist die na vijf minuten een bom laat ontploffen. Weten de paragnosten de bomdrager de vinden? En, zijn ze dan op tijd? Verder werden ze op toepasselijke wijze verwelkomt in Nederland. Want wie van hen wijst de piloot aan die hen een spectaculair uitzicht over Nederland kan geven?

Voor een preview van de eerste aflevering klik hier.

Uitzending RTL 4: wekelijks, vanaf donderdag 3 maart, tussen 21.30 en 22.30 uur.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl. Fotomateriaal kunt u downloaden via rtlbeeldbank.nl of opvragen via fotoaanvraag@rtl.nl.