Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht, 03-03-2011

Dieseldieven

NIEUWEGEIN Twee mannen werden in de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 maart aangehouden op verdenking van dieseldiefstal.

Rond 02.20 uur zag een getuige dat twee mannen zich verdacht ophielden op de parkeerplaats De Knoest aan de Rijksweg A27. Zij waren met een rode bestelbus gekomen. De getuige belde 1-1-2 en agenten gingen ter plaatse.

Agenten zagen de rode bestelbus staan met in de achterbak een jerrycan met diesel. Andere agenten zagen de twee verdachten, mannen van 34 jaar uit Roemenië, op de parkeerplaats lopen. Vervolgens zagen zij twee jerrycans vol met diesel en met een slang bij een vrachtauto staan. Daarop werden de verdachten aangehouden. In de bestelbus troffen de agenten inbrekersgereedschap aan, dat werd in beslag genomen. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Inbraak

IJSSELSTEIN Een bewoonster werd op woensdagavond 2 maart wakker van een inbreker.

Rond 20.15 uur lag een 50-jarige vrouw in haar woning aan het Saffierpad te slapen. Zij werd wakker van gerommel in het huis. Er bleek een inbreker binnen te zijn. De hevig geschrokken bewoonster belde 1-1-2 en de inbreker ging ervandoor. De IJsselsteinse durfde haar slaapkamer pas uit toen agenten de woning hadden doorzocht op de mogelijke aanwezigheid van nog een inbreker. Zij troffen geen verdachte in de woning aan.

De verdachte was kennelijk gestoord door de wakker geworden bewoonster, want hij liet spullen achter, die hij al had klaargezet om mee te nemen. Buurtbewoners troffen goederen op het Robijnpad aan, die de verdachte uit de woning had gestolen.

De verdachte was een man met een breed postuur, ± 1.85 meter, donker hoofddeksel en hij droeg een donkere gewatteerde jas van glimmende stof, met witte letters van schouder tot schouder.

Aan getuigen van de inbraak en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.