Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 03-03-2011

200 km/u

BREUKELEN/ABCOUDE Een automobilist raakte op woensdagavond 2 maart zijn rijbewijs en auto kwijt omdat hij geijkt 200 km/u reed.

Rond 20.45 uur zag een motoragent dat een automobilist met hoge snelheid over de Rijksweg A2 in de richting van Amsterdam reed. De agent zette de achtervolging in. Terwijl hij al met een snelheid van boven de 200 km/u reed, zag hij dat de auto nog op hem uitliep. De agent klokte de laagvlieger tussen Breukelen en Abcoude op geijkt 200 km/u. Pas toen de motoragent zijn zwaailicht aanzette, had de automobilist door dat hij werd gevolgd en remde. De agent wist hem bij Amsterdam-zuidoost aan de kant te zetten.

De automobilist, een 21-jarige man uit Purmerend, kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Gezien de ernst van de overtreding werd de auto van de verdachte in beslag genomen. Hij wenste geen verklaring af te leggen waarom hij zo enorm hard reed.

Inbrekers

HEKENDORP Agenten hielden op woensdagmiddag 2 maart drie inbrekers aan.

Rond 12.45 uur kreeg de politie de melding dat er net was ingebroken in een woning aan de Hekendorpsebuurt en dat de inbrekers er in een auto vandoor waren gegaan. Meerdere politie-eenheden gingen vanaf verschillende kanten richting Hekendorp. Ter hoogte van Willeskop zagen agenten de betreffende auto rijden. De bestuurder kreeg een stopteken, maar reageerde daar niet op, ook niet toen de agenten lichtsignalen gaven.

Andere agenten blokkeerden de rotonde aan de M.A. Reinaldaweg / Laan van Rapijnen, waardoor de auto met de verdachten kon worden ingesloten. De inzittenden, Roemeense mannen van 24, 25 en 30 jaar, werden aangehouden. In de auto lagen spullen die bij de inbraak in de woning aan de Hekendorpsebuurt waren gestolen. Tevens werden er andere spullen in de auto aangetroffen, die vermoedelijk ook van diefstal afkomstig waren. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht, zijn ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.