Politie Groningen

Donderdag 3 maart 2011

Provincie Groningen, 03-03-2011

Man gewond bij schietincident

HOOGEZAND Een 27-jarige inwoner van Sappemeer is woensdagavond gewond geraakt bij een schietincident. Een groepje mannen had onenigheid gehad, wat uitmondde in tenminste één schot. Het slachtoffer belandde tegen een voordeur van een woning in de Mansholtstraat in Hoogezand. De bewoner deed de deur open, waarop het gewonde slachtoffer naar binnen tuimelde. De man is met verwondingen in zijn rug overgebracht naar het ziekenhuis.

Het slachtoffer was goed aanspreekbaar en kon een signalement geven van een aantal andere personen. Op basis van het signalement zijn even later in de Pieterlangendijkstraat vier mannen aangehouden (15, 19, 20 en 27 jaar uit Hoogezand). Het viertal is ingesloten voor nader onderzoek. Dat moet uitwijzen of ze inderdaad betrokken waren bij het schietincident. De politie hoopt vandaag met het slachtoffer te spreken en gaat de vier verdachten verhoren.

Politie controleert op fietsverlichting

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond in de binnenstad van Groningen tientallen fietsers gecontroleerd op fietsverlichting. In totaal hadden 53 personen hun verlichting niet in orde. Een automobilist kreeg een bekeuring omdat hij op een zebrapad een ander voertuig inhaalde en daardoor een gevaarlijke situatie ontstond.

Inbreker betrapt

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht in de Peperstraat een 38-jarige inbreker uit Finsterwolde aangehouden. Agenten werden geïnformeerd dat een onbekende man via een ladder een pand binnen was gegaan. Politiemensen gingen het gebouw binnen en troffen daar de 38-jarige. Omdat die verdachte een houten balk dreigend naar de agenten zwaaide, werd de Finsterwolder met gebruik van pepperspray aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Veel mis met alcomobilist

VEENDAM De politie heeft woensdagnacht een 20-jarige automobilist uit de gemeente Assen aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de bestuurder op de Zoutweg in Veendam aan het racen was. Toen agenten hem wilden controleren ging hij er als een haas vandoor. Na een achtervolging kon de automobilist met behulp van collegas worden klemgereden. Bij controle bleek dat de bestuurder te diep in het glaasje had gekeken. Op het politiebureau bleek dat hij bijna 1 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn auto bleek niet te zijn verzekerd. De alcomobilist was zijn rijbewijs al eerder kwijt geraakt voor hetzelfde vergrijp. Zijn auto werd in beslaggenomen. De verdachte werd voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg heeft de politie woensdag 2 maart op diverse plaatsen verkeerscontroles gehouden:

Blijham, Oosteinde:snelheidscontrole, aantal gecontroleerde voertuigen: 2669, aantal overtredingen: 482, hoogst gemeten snelheid: 120 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Noordbroek, N33:snelheidscontrole, aantal gecontroleerde voertuigen: 488, aantal overtredingen: 74, hoogst gemeten snelheid: 142 km/uur, snelheidslimiet: 100 km/uur.

Winschoten, Stationsweg/Udesweg:hier hield de politie woensdag een algemene verkeerscontrole. In totaal werden 355 voertuigen en inzittenden gecontroleerd. In totaal droegen 3 personen geen veiligheidsgordel. Andere bekeuringen werden uitgedeeld voor het rijden door rood licht (1x) en snelheid (1x).