Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegevergadering van 1 maart 2011

Kennismakingsoverleggen belangenorganen
Het college overlegt minimaal één keer per jaar met de belangenorganen van alle kernen om te inventariseren wat er speelt in de kernen.
Vorig jaar vond een eerste (kennismakings)overleg plaats met de belangenorganen van Esbeek, Biest-Houtakker en Haghorst. Afgelopen maand sprak wethouder Hesselmans met het Belangenorgaan Diessen en met comité Baarschot.
Het college heeft kennis genomen van de verslagen van deze overleggen en maakt werk van de actiepunten.

Wethouder Hesselmans:
Naar aanleiding van de overleggen in Diessen en Baarschot is een actiepuntenlijst opgesteld. We gaan deze actiepunten de komende maanden oppakken. Vanuit Diessen is ondermeer aandacht gevraagd voor de verkeerssituatie rond de basisschool en in de Maternusstraat. In Baarschot kwamen punten op tafel zoals de vervanging van groen langs het fietspad tussen Baarschot en Diessen.

Scholenproject Mantelzorg
Het college stelt geld beschikbaar voor een scholenproject rondom mantelzorg: âKijk eens door de bril van een mantelzorgerâ. Het project heeft als doel meer bekendheid te geven aan mantelzorg en wordt georganiseerd door het lokale steunpunt mantelzorg. Vrijwilligers van het steunpunt zullen onder meer gastlessen verzorgen in de groepen 7 en/of 8 van de basisscholen.