Gemeente Maasdriel



+

Woningbouw Kerkdriel-Noord flinke stap dichterbij

Aan een deel van het plangebied, de oostelijke zijde van het bestemmingsplan is goedkeuring onthouden. Volgens de Raad van State heeft de gemeente bij de vaststelling van het plan onvoldoende onderzoek gedaan naar de gevolgen van de aanwezigheid van een champignonkwekerij nabij de nieuwe woonwijk. Een later alsnog uitgevoerd onderzoek is door de Raad van State niet meer meegenomen in het besluit van 2 maart.

Door de gedeeltelijke onthouding van goedkeuring van het bestemmingsplan kan de Raad van State ook het exploitatieplan niet goed keuren. Positief is voor de gemeente dat de ingediende beroepen tegen het exploitatieplan op inhoudelijke argumenten geheel ongegrond zijn verklaard. De gemeente heeft nu de gelegenheid gekregen een nieuw exploitatieplan vast te stellen via een versnelde procedure. Dat betekent dat aanzienlijk sneller dan normaal een nieuw exploitatieplan voor Kerkdriel-Noord kan worden vastgesteld.

Zodra dit gereed is en de consequenties daarvan goed in beeld zijn, kan de uitvoering starten. Dat betekent dat een begin kan worden gemaakt met de aanleg van wegen en de gronduitgifte. Wethouder T. Verachtert is blij dat Kerkdriel - Noord in de eerste versnelling verder kan.

"Sinds De Bulk eind jaren '90 op de kaart is gezet is er niet meer op deze schaal gebouwd in Kerkdriel. We hebben nog wel wat huiswerk te doen, zoals aandacht voor de verkeersveiligheid van de ontsluiting op de Hoorzik. Maar dat heeft echt onze aandacht. Verder is 95% van de overige beroepen tegen het plan ongegrond verklaard.

De uitspraak van de Raad van State op deze tweede maart doet ons College en betrokken ambtenaren goed. Positief nieuws waar we goed mee verder kunnen!"

* Bezoekadres:
Kerkstraat 45
5331 CB Kerkdriel

* Postadres:
Postbus 10.000
5330 GA Kerkdriel

* Tel: (0418) 63 88 88
Fax: (0418) 63 88 00
E-mail: info@maasdriel.nl