Gemeente Lelystad

Oplevering Maranathawoningen feestelijk gevierd

Woensdag 2 maart 2011
Opening Maranathalocatie door wethouder Fackeldey

Wethouder Jop Fackeldey heeft woensdag 2 maart bij de eerste oplevering van de woningen in de wijk Gondel op de Maranathalocatie letterlijk de vlag gehesen in aanwezigheid van de toekomstige bewoners, de ontwikkelaar Estateforyou en bouwer Plegt Vos.

Ligging

De woningen liggen aan de rand van het Bultpark waar voorheen de Maranathaschool stond. Op deze locatie, centraal gelegen in de wijk Gondel zijn 10 royale twee-onder-één-kap woningen en 2 vrijstaande villa´s gebouwd.

Waterpartij

De nieuwe woningen zijn gelegen nabij de waterpartij van het bestaande Bultpark. De wijk Gondel beschikt over diverse voorzieningen in en om de wijk, zoals basisscholen, een kinderdagverblijf en een gezondheidscentrum. Het NS-station en het centrum van Lelystad zijn binnen enkele minuten bereikbaar.

Snelle verkoop

De woningen zijn allemaal in een voor deze tijd ongekend tempo verkocht. De verkoop startte op 1 maart 2010 en de laatste woning is in november verkocht. Naast de toch al goede prijs/kwaliteitverhouding van het bouwplan konden kopers van de woningen in dit project profiteren van de door de overheid ingevoerde Stimuleringsregeling Woningbouwprojecten, waardoor de vrij op naam prijs tijdelijk kon worden verlaagd.
Ja