Gemeente Kampen

Vrijwilligers begeleiden cliënten bij administratie

02-03-2011

Gemeente Kampen neemt deel aan project Thuisadministratie Humanitas

Sinds februari neemt de gemeente Kampen deel aan het project Thuisadministratie van Humanitas, waarbij vrijwilligers van Humanitas cliënten van Werk en Inkomen begeleiden in het bijhouden van hun administratie.

Het project Thuisadministratie houdt in dat vrijwilligers van Humanitas de cliënt maximaal één jaar begeleiden. Het gaat hierbij vooral om zaken als het openen van de post, het bijhouden van een huishoudboekje, het opruimen van bankafschriften, het aanvragen van voorzieningen en het voorkomen van (nieuwe) schulden. Doel is dat de deelnemer op termijn weer zelf de verantwoordelijkheid kan dragen voor zijn administratie.

Het project is bedoeld voor cliënten van het team Werk en Inkomen van de gemeente Kampen. Door met Humanitas samen te werken willen we als gemeente de zelfredzaamheid van cliënten verhogen. Bovendien kan met dit project voorkomen worden dat cliënten in de schuldsanering terechtkomen of, als zij daar uit zijn, weer terugvallen in hun vroegere handelwijze. Het project duurt één jaar.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |