Politie Drenthe

Donderdag 3 maart 2011

Provincie Drenthe, 03-03-2011

Politie vraagt getuigen steekincident Hoogeveen zich te melden

HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag 27 februari omstreeks 03.30 uur vonden er twee steekincidenten plaats in de Schoolstraat vlakbij de kruising met de Grote Kerkstraat. Hierbij raakten een 30-jarige man uit Zuidwolde en een 27-jarige man uit Lemele gewond. De slachtoffers zijn beide door een nog onbekende man met een mes gestoken. Zij zijn die nacht overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis te Hoogeveen en verkeren buiten levensgevaar. Uit verklaringen van getuigen is gebleken dat er die nacht diverse groepen jongeren rond 3.30 uur betrokken zijn geweest of aanwezig waren bij de vechtpartijen in de Schoolstraat. Tijdens deze vechtpartijen zijn de twee slachtoffers gestoken. De politie is op dit moment druk met een onderzoek naar de toedracht van de steekincidenten en roept daarbij de hulp in van getuigen die mogelijk gezien hebben wie er heeft gestoken of anderzijds betrokken waren bij de steekincidenten en vechtpartijen. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Hoogeveen via 0900-8844 of anoniem bij Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Politie lost straatroof in Assen op

ASSEN De politie heeft deze week drie minderjarige verdachten aangehouden voor een straatroof eerder dit jaar. Op 29 januari jl. zijn een 18-jarige jongen en een 15-jarig meisje uit Assen overvallen. Het tweetal fietste s avonds over het fietspad langs de Europaweg-west. Vlak voor de Oude Vaartsweg werden zij afgesneden door drie jongens welke het tweetal meerdere malen tegen het gezicht sloegen en schopten. Vervolgens is het drietal er met de fiets van de 18-jarige jongen vandoor gegaan en lieten de twee gewonde slachtoffers achter. De politie is die avond direct een onderzoek gestart. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de aanhouding van de drie Assenaren van 14, 15 en 16 jaar. De Rechter-Commissaris zal eind deze week beslissen of de verdachten langer vast blijven zitten.

Winkeldieven aangehouden

EMMEN De politie heeft woensdagmiddag een 33-jarige vrouw uit Aalden aangehouden. De vrouw had spullen uit een winkel aan de Monetpassage meegenomen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit, alarmeerde de politie en volgde de vrouw. Deze kon even verderop in het centrum door de politie worden aangehouden. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

ASSEN Woensdagmiddag is een 20-jarige vrouw uit Assen aangehouden. De vrouw wilde schoenen stelen in een winkel aan de Zaagmolen. De vrouw had de schoenen in haar tas gestopt en wilde de winkel uitlopen. Toen zij naar buiten liep ging het alarm af en hield een medewerker van de winkel haar aan. Zij is daarna overgedragen aan de politie. Er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

EMMEN De politie heeft woensdagmiddag een 25-jarige man uit Musselkanaal aangehouden. De man wordt verdacht van poging tot winkeldiefstal in een winkel aan de Hoofdstraat. Door oplettendheid van het winkelpersoneel kon de 25-jarige man geen goederen weg nemen. De man probeerde een beveiligingslabel van een kledingstuk te halen. Het winkelpersoneel zag dit waarop de nam de benen nam, maar kon in een naastgelegen winkel worden aangehouden. Hij is daarna overgedragen aan de politie. De man is verhoord en mocht het bureau verlaten met een proces-verbaal op zak.

COEVORDEN De politie heeft woensdagmiddag een 39-jarige man uit Aalden aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal in een winkel aan de Wolfsbergenweg. Een medewerkster van de winkel zou gezien hebben dat de man op de tabakafdeling iets wegnam. De man verliet vervolgens de winkel. Twee getuigen hebben op aanwijzing van een andere medewerkster de 39-jarige man gevolgd tot aan zijn woning. Tijdens het onderzoeken van de woning zag de politie iemand wegvluchten. Dit bleek de verdachte te zijn en is door de politie aangehouden. De man is verhoord. Er is proces verbaal opgemaakt.

Vrouw aangehouden wegens huisvredebreuk

EMMEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 26-jarige vrouw uit Emmen aangehouden in een woning aan de Ekselerbrink. Een 28-jarige vrouw had die avond opgepast op de dochter van de 26-jarige vrouw. De vrouw kwam behoorlijk beschonken bij de woning van de 28-jarige vrouw en begon met haar te vechten. De 28-jarige vrouw wilde dat de 26-jarige vrouw de woning verliet, welke hier geen gehoor aan gaf. Nadat de politie ter plaatse was, vorderden de agenten haar meerdere malen dat zij de woning moest verlaten. De 26-jarige vrouw gaf hier wederom geen gehoor aan. Na hevig verzet van de vrouw is zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij is ingesloten. Het dochtertje van de 26-jarige vrouw is bij de 28-jarige vrouw achtergebleven. Er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Jongen aangehouden wegens diefstal tijdens werk COEVORDEN De politie heeft maandagmiddag een 17-jarige jongen uit Coevorden aangehouden. De jongen wordt verdacht van diefstal tijdens zijn werk in een winkel aan de van Heutszsingel. De jongen wordt later deze week verhoord onder het bijzijn van zijn ouders.

Man aangehouden voor rijden zonder rijbewijs

HOOGEVEEN De politie heeft woensdagmiddag een 31-jarige automobilist uit Dalerpeel aangehouden. De man was eerder die middag aangehouden door de Koninklijke Marechaussee voor een forse snelheidsovertreding waarbij zijn rijbewijs was ingevorderd. Surveillerende agenten zagen later die middag de man rijden op de Schutstraat. Bij controle bleek dat de man geen rijbewijs meer had. Hij is hierop wederom aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

Politie controleert verkeer in Meppel

MEPPEL De politie heeft woensdagmorgen het verkeer in en rondom Meppel gecontroleerd. Hierbij zijn 2 bestuurders aangehouden voor het rijden door het rode verkeerslicht. 1 bestuurder is aangehouden voor het niet dragen van de autogordel, 1 bestuurder voor onnodig links rijden, 1 bestuurder voor het negeren van inhaalverbod voor vrachtautos, 1 bestuurder voor het niet hands free bellen, 1 bestuurder had zijn autoruiten voorzien van donker plakfolie en 1 bestuurder reed 38 km/u te hard op de N375. Alle overtreders hebben ter plaatse een bekeuring ontvangen.

Man in bezit van verboden wapens en hennepkwekerij

VALTHE De politie heeft woensdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Exloërweg. De politie was daar ter plaatse na een tip over verboden wapenbezit. Bij het binnentreden van de woning bleek dat de bewoner, een 54-jarige man, in het bezit was van twee oude vuurwapens. Deze zijn in beslag genomen. Daarnaast bleek dat er ook een hennepkwekerij in de woning aanwezig was. De 211 planten zijn in beslag genomen. Ook is de extra meterkast in beslag genomen. De 54-jarige man gebruikte stroom buiten het reguliere netwerk. De constructie was erg gevaarlijk aangelegd. De bewoner is vrijdagmorgen uitgenodigd voor een verklaring. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dieven op heterdaad aangehouden

RODEN Woensdagavond is een 21-jarige man uit Roden en een 20-jarige man uit Peize op heterdaad aangehouden voor poging tot diefstal. Het tweetal bevond zich in de kleedkamers van een sportvereniging aan de Hullenweg en werd door het terugkerend sportteam betrapt toen zij de tassen in de kleedkamers doorzochten. Het tweetal probeerde nog te vluchten maar werd tegen gehouden voor de sporters. Hierbij heeft het tweetal geweld gebruikt tegen enkele jongens van het team, maar konden toch worden aangehouden. Hierop is de politie gealarmeerd. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Aanhouding huiselijk geweld

EMMEN De politie heeft woensdagavond een 43-jarige man uit Emmen aangehouden. De man zou in beschonken toestand zijn vrouw na een woordenwisseling hebben geslagen. De man is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het protocol Huiselijk Geweld wordt opgestart.

Snelheidsovertreder aangehouden

BORGER De politie heeft woensdagmiddag een 63-jarige automobilist uit Westerbork aangehouden. De man passeerde een snelheidscontrole op de N374 met een snelheid van 132 km/u. De maximum toegestane snelheid op dit weggedeelte is 80 km/u. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tevens wordt er proces-verbaal opgemaakt.