Wageningen Universiteit en Researchcentrum
varkensnet: samen voor een sterke, gezonde varkenshouderij in de toekomst!

Varkens Innovatie Centrum (VIC) Sterksel en VarkensNET: samen voor een sterke, gezonde varkenshouderij in de toekomst!

3 mrt 2011

VIC Sterksel en VarkensNET hebben de handen ineen geslagen en zijn per
1-3-2011 âprefered partnerâ van elkaar. Uiteraard wordt er al sinds de oprichting van VarkensNET samengewerkt. Anita Hoofs werkt namelijk als NETmentor zowel voor VIC Sterksel als voor VarkensNET. Deze samenwerking heeft nu echter meer gestalte gekregen en is nog verder uitgebouwd. Zo zal Nienke Dirx namens VIC Sterksel tevens een NETmentor rol gaan vervullen en is aan VIC Sterksel een heuse âVarkensNETâ uitstraling toegevoegd! (zie foto)

De werktitel van VIC Sterksel is âinspireren door te realiserenâ. Deels gebeurt dit op het Varkens innovatie centrum zelf, maar deels ook samen met ondernemers uit de praktijk bij ondernemers in de praktijk. Door de samenwerking met VarkensNET aan te gaan kan dit nog verder verwezenlijkt worden. VarkensNET is er namelijk om verbintenissen te leggen tussen ondernemers onderling, maar ook tussen ondernemers en onderzoekers. Hierdoor kan kennis die wordt gegenereerd uit onderzoek nog directer zijn weg vinden naar de eindgebruiker; de varkenshouder.

De komende tijd wordt de samenwerking verder vormgegeven door informatie uit onderzoek van VIC Sterksel en Wageningen Livestock Research via VarkensNET te verspreiden naar de praktijk. Deels gebeurt dit door het gebruik van een 'kamer' op VarkensNET, waarbinnen allerlei interessantie informatie over een bepaald thema te vinden is. Maar ook de organisatie van themadagen, bijvoorbeeld een Wroeten met bijeenkomst, dragen hieraan bij. Houd de website van zowel VIC Sterksel als VarkensNET in de gaten voor activiteiten welke mogelijk voor u interessant kunnen zijn!

Contact
VIC Sterksel
Mart Smolders
www.varkensinnovatiecentrum.nl

VarkensNET
Linda Janssen-Verriet, projectleider
www.varkensnet.nl