Gemeente Valkenswaard


Renovatie speelvoorzieningen Franciscusdal - Mouterwei

De gemeente Valkenswaard zal dit voorjaar de speelvoorzieningen aan het Franciscusdal (trapveldje) en de Mouterwei (klein speeltuintje) in Dommelen renoveren.

Ter voorbereiding op de renovatie heeft de gemeente overlegd met de direct omwonenden van deze locaties over hun wensen voor de nieuwe inrichting. Daarbij kwam een duidelijke wens naar voren om een zogenaamd 'pannaveldje' in te richten op de plek van het huidige trapveldje. Een pannaveldje is een verhard en omheind trapveldje met kleine, lage doeltjes.

Met deze wens als uitgangspunt zijn nu twee ontwerpen gemaakt. De buurtbewoners ontvangen hierover één dezer dagen een brief van de gemeente met het verzoek een keuze te maken uit de beide ontwerpen. Ook de Wijkraad Dommelen is geïnformeerd over de ontwerpen. Om de keuze voor de bewoners - en natuurlijk vooral voor de kinderen - wat gemakkelijker te maken, kunnen zij in de week van 14 tot en met 20 maart de twee ontwerpen bekijken op deze website.

Daarnaast worden de ontwerpen van woensdag 16 tot en met zaterdag 19 maart, op groot formaat, gepresenteerd op een informatiepaneel in de PLUS-supermarkt in winkelcentrum De Belleman in Dommelen.

Via de site of bij de supermarkt kunnen buurtbewoners hun voorkeur voor één van de twee ontwerpen kenbaar maken.

Met eventuele vragen over deze renovatie kunt u terecht bij de heer H. Peels van het team Beheer openbare ruimte van de gemeente, telefoonnummer 040-2083444 of per e-mail gemeente@valkenswaard.nl. (ter attentie van de heer H. Peels, team BOR).