Gemeente Valkenswaard



1e exemplaar boek Land Art Biënnale 2010 overhandigd

Burgemeester drs. A. Ederveen en wethouder M. Wijnen van Valkenswaard hebben maandag 28 februari het eerste exemplaar van het boek over de Land Art Biënnale 2010 in Valkenswaard in ontvangst genomen.

Het exemplaar werd hen overhandigd door Mart Heesakkers, de voorzitter van de stichting Land Art Initiatief, die de organisatie van de kunstmanifestatie in het najaar van vorig jaar in de Malpie organiseerde.

In het boekwerk zijn alle kunstwerken te zien, die een half jaar geleden te bewonderen waren in de Malpie in een wandelroute van ruim vijf kilometer. De foto's zijn gemaakt door de Valkenswaardse fotograaf Joep van Moorsel. Rika Pol - Vercouteren maakte een aantal fotografische drieluiken uit de kunstwerken. De vormgeving van het boek lag in handen van het bureau Credo uit Eindhoven, die de gehele vormgeving van de Land Art Biënnale verzorgde.

Tijdens de overhandiging benadrukte de heer Heesakkers nog eens dat dergelijke manifestaties alleen mogelijk zijn dankzij bijdragen van derden, zoals de gemeente Valkenswaard. Maar de Land Art Biënnale, die vorig jaar voor de vijfde keer werd gehouden, heeft inmiddels wel een reputatie opgebouwd. Wil de Biënnale nog verder kunnen groeien, dan zijn extra inkomsten noodzakelijk. Meer dan veertienduizend bezoekers hebben de kunstwerken vorig jaar bewonderd. De heer Heesakkers zei er van overtuigd te zijn dat de gemeente het belang van de Land Art Biënnale onderschrijft en ook een volgende keer ruimhartig medewerking zal verlenen.

De volgende Land Art Biënnale vindt plaats in 2012.

Het boek is vanaf 1 maart te koop in de erkende boekhandel.

boek-LandArt-hw

Van links naar rechts: Mart Heesakkers, burgemeester A. Ederveen, wethouder M. Wijnen en Christ van den Besselaar. Foto: Heidi Wils