NVLF



---

03 maart 2011
Gezondheidszorg

Voorstellen van NFU over salaris, toeslagenregelingen en arbeidsuren onbespreekbaar

Op 17 februari was de laatste van de drie onderhandelingsronden voor een nieuwe Cao Universitair Medische Centra.

De centrales, waaronder AC/FBZ waarbij de NVLF is aangesloten, hebben zich in hun gezamenlijke inzet bescheiden opgesteld om de cao verder te verbeteren. Een salarisontwikkeling van 2%, verdere afspraken over de vernieuwingsagenda, aanpassings- voorstellen voor de HAMS, volledige studiekostenvergoeding voor aios en vergoeding van inschrijvingskosten van kwaliteitsregisters.

NFU stuurt aan op verslechtering van bestaande arbeidsvoorwaarden. Haar voorstellen ten aanzien van de onregelmatigheidstoeslag en arbeidstijden betekenen een stevige teruggang in het jaarlijks inkomen van veel medewerkers in umc's. Alhoewel de NFU heeft aangegeven deze voorstellen niet te hebben ingediend als bezuinigingsvoorstellen, leidt de invoering van die plannen tot inkomensverlies.

Bovendien heeft de NFU aangegeven geen ruimte te hebben voor verhoging van het salaris in 2011, en slechts onder voorwaarden een salarisverhoging in 2012 te kunnen afspreken. Met andere woorden: in 2011 wordt de nullijn gehanteerd, en voor 2012 is het onzeker.

Verslechteringen toeslagenregelingen en arbeidstijden

Voor de NVLF zijn de verslechteringen van de bestaande toeslagenregelingen en arbeidstijden niet bespreekbaar. We willen niet discussiëren over wijzigingen in de cao die de koopkracht nadelig beïnvloeden in een periode waarin de koopkracht al behoorlijk onder druk staat en de inflatieverwachting ook aanzienlijk is toegenomen. De NVLF gaat voor koopkrachtbehoud en dus is een salarisverhoging, gelet op de inflatie, noodzakelijk.

U bent aan zet!

De NVLF wil pas weer onderhandelen als bovenstaande voorstellen van NFU van tafel zijn. Om dat voor elkaar te krijgen, hebben we u nodig! Ondanks onze inspanningen zijn de plannen over de toeslagenregelingen en arbeidsuren van de NFU nog niet van tafel en is de NFU niet bereid tot een salarisverbetering. Daarom organiseren wij, samen met de andere werknemersorganisaties, ledenbijeenkomsten in alle centra om dit met u te bespreken.

De NVLF heeft nu maar één ding voor ogen: de voorstellen over de toeslagenregelingen en arbeidsuren van de NFU moeten van tafel en een salarisverbetering moet mogelijk zijn. Eerder kunnen wij niet verder onderhandelen!

Circulaire

De NVLF stuurt de leden, voor wie de Cao UMC geldt, een circulaire (alleen voor leden) waarin zij stelling neemt tegen de voorstellen van de NFU over het niet willen verhogen van het salaris, de toeslagenregelingen en arbeidsuren.