SGP


Schriftelijke vragen over de bypass bij Kampen

Vragen van de leden Paulus Jansen (SP), Lucas-Smeerdijk (VVD) en Dijkgraaf (SGP) aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu over de bypass bij Kampen.

1. Heeft u kennis genomen van het artikel âIJsseldelta-Zuid giet oan.â en zijn de aan u toegeschreven uitspraken correct weergegeven?
2. Hoe valt uw uitspraak dat ââ¦er hele zware argumenten moeten komen willen we hier nog negatief over besluitenâ te rijmen met uw toezegging , gedaan tijdens uw Nota-overleg MIRT-Water op 13 december 2010, om een voorstel over de aanleg van de bypass Kampen medio 2011 aan de Kamer aan te bieden, als onderdeel van een totaaloplossing voor de waterveiligheid in de IJsseldelta en het IJsselmeergebied voor de langere termijn, met inbegrip van relevante voorzieningen bij het Zwarte Water en het Ketelmeer/IJsselmeer?

3. Is het onderzoek dat liep ter bepaling van de meest optimale mix van maatregelen in IJsselmonding-Ketelmeer inmiddels afgerond? Zo ja, kan de Kamer dit per ommegaande toegezonden krijgen? Zo nee:

- op welke termijn verwacht u dat het onderzoek is afgerond?
- waarom heeft u in de media een uitspraak gedaan over de waarschijnlijke realisatie van een project terwijl u nog niet beschikt over cruciale informatie?

4. Kunt u een onderbouwing geven voor uw uitspraak: âDit project biedt veel kansen op het gebied van woningbouw en toerisme, terwijl tegelijkertijd de veiligheid van de bevolking gewaarborgd wordt.â
5. Heeft u zich, tijdens het bezoek of op andere wijze, ook laten informeren over de problematische veiligheidsaspecten van het bypass-project, zoals het badkuipeffect? Zo ja, op welke wijze?