Politie Kennemerland

Politie zoekt inbrekers

VIJFHUIZEN, 03-03-2011

Bij de meldkamer kwam woensdagavond rond 21.20 uur een melding binnen dat er een woninginbraak aan de gang was aan de Kromme Spieringweg. Een getuige zag twee mannen in en bij de woning en schakelde de politie in. Bij de woning bleek inderdaad te zijn ingebroken. Of en wat er is buitgemaakt is niet bekend. De twee mannen zijn na de inbraak weggelopen in onbekende richting. De politie is een onderzoek gestart en komt graag in contact met mensen die het tweetal gezien hebben voor, tijdens of na de inbraak. Het is goed mogelijk dat ze op een eerder moment de omgeving verkend hebben. Informatie kan worden doorgegeven aan de politie in Haarlemmermeer via het telefoonnummer 0900-8844.

Bent u getuige van een inbraak of ziet u verdachte personen bij een woning of auto? Schroom dan niet om 112 te bellen. Zie onderstaand bericht:

1-1-2 daar pak je ook daders mee!

Dat het alarmnummer 1-1-2 alleen is bedoeld voor noodsituaties waarin levens op het spel staan is een misverstand. U moet het nummer namelijk ook gebruiken als u getuige bent van een misdrijf. Dus als u ziet dat iemand inbreekt, iets vernielt, steelt, of een ander strafbaar feit begaat, aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Met een beschrijving van het misdrijf, de dader en de vluchtrichting kan de politie razendsnel in actie komen om de dader(s) te pakken.

Onderzoek leert dat slechts één op de negen mensen die een misdrijf zien gebeuren, direct 1-1-2 belt. Daar komt nog bij dat 85% van de bij de politie gemelde criminaliteit direct of indirect wordt opgelost door heterdaadacties. Een goed en snel gebruik van 1-1-2 betekent meer "boeven vangen".

Veel mensen denken dat 1-1-2 alleen bedoeld is voor noodgevallen, waarbij mensenlevens in op het spel staan of bij grote branden terwijl het nummer juist bedoeld is in gevallen waarin elke seconde telt. Een misdrijf op heterdaad is zon geval. Daarbij gaat het niet alleen om zware mishandelingen maar ook om bijvoorbeeld de diefstal van een fiets of de vernieling van een wipkip in de lokale speeltuin. Dus als u ziet dat iemand inbreekt, iets vernielt, steelt, of een ander strafbaar feit begaat, aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Dit kan ook als u ziet dat iemand dronken achter het stuur stapt. Met een beschrijving van het misdrijf, de dader en de vluchtrichting kan de politie razendsnel in actie komen om de dader(s) te pakken.