Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 03-03-2011

Strooptocht eindigt bij roadblockactie

TILBURG - De politie heeft gisteren een 24-jarige Roemeense vrouw aangehouden. Ze wordt verdacht van diefstal cq. heling. De vrouw is op het bureau in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Tijdens een roadblockcontrole gistermiddag rond de klok van 15.00 uur controleerden agenten op de Hart van Brabantlaan een auto met een Roemeens kenteken. In het voertuig zaten vier personen, twee mannen en twee vrouwen. In de kofferbak van de auto trof de politie meerdere geprepareerde tassen aan. In de tassen zaten gelabelde kledingstukken, verzorgingsartikelen en parfums. De 24-jarige claimde de 'eigenaresse' te zijn van de aangetroffen goederen. Na onderzoek konden er 21 kledingstukken die een waarde van 470 euro vertegenwoordigde terug gebracht worden naar een winkelwinkel in de Heuvelstraat. De herkomst van de overige kleding en artikelen wordt onderzocht.

In het kader van het Donkere Dagen Offensief houdt de politie
regelmatig roadblockcontroles. Deze controles worden uitgevoerd op zogenaamde hotspotlocaties. Het doel van de controle is, inbrekers, overvallers en berovers te ontmoedigen en informatie te verzamelen.

Politie treft hennep aan in bedrijfspand

TILBURG - De politie heeft gisterochtend twee mannen van 28 en 29 jaar, beiden uit Tilburg aangehouden. Het tweetal bevond zich in een bedrijfspand aan de Kapitein Hatterastraat. Beiden worden verdacht van het overtreden van de Opiumwet. Ze zijn op het bureau ingesloten.

De politie stelde naar aanleiding van informatie, rond 10.00 uur een onderzoek in het bedrijfspand in. Naast een geldbedrag troffen de agenten 13 kilogram aan henneptoppen en 533 stekken aan. De twee Tilburgers, die op dat moment in het pand verbleven mochten mee naar het bureau. De politie heeft zowel de hennep als benodigdheden in beslag genomen en stelt een onderzoek in. De mannen zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Drietal verdacht van woninginbraak

TILBURG- De politie heeft gisteren en eergisteren in totaal drie Tilburgse jongens aangehouden. Het drietal wordt verdacht van
betrokkenheid bij een woninginbraak die op 04 februari jl. plaats vond aan de Langendijk. Het drietal is op het bureau in verzekering gesteld.

De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van de
woninginbraak. Aan de achterzijde van het pand trof de politie braakschade aan, aan de achterpui. Het hele pand werd doorzocht. Diverse goederen zijn buit gemaakt. Gedurende dit onderzoek kwamen de jongens in beeld. Met toestemming van het openbaar Ministerie zijn ze aangehouden.

Politie onderzoekt overval op woning

TILBURG - De politie onderzoekt een overval op een woning die
gisteravond plaats gevonden heeft in de Winckler Prinsstraat. Er raakte daarbij niemand gewond. De daders zijn zonder buit vertrokken.

Nadat de deurbel rond de klok van 22.30 uur was gegaan, opende de 39-jarige bewoner de deur. Direct werd hij de woning ingeduwd door twee onbekende mannen. Een derde verdachte volgde korte tijd later. In het pand richtte één van de overvallers een wapen op de man en sommeerde hem te gaan liggen. Een tweede dader doorliep de woning en sommeerde op de eerste verdieping de bewoonster naar beneden te komen. Nadat beide bewoners beneden waren vetrokken de daders korte tijd later zonder buit. De politie werd gealarmeerd die direct de omgeving afzette. Tijdens de zoektocht die volgde werd een SMS-alert ingezet. De actie leidde niet tot een arrestatie. De politie vraagt getuigen of anderen die iets van het incident afweten zich te melden via of 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 03-03-2011 11:47 | © Regio Midden en West Brabant |