GGD Zuid-Holland Zuid


Vaccinatiecampagnes

Alle kinderen in Nederland hebben recht op vaccinaties vanuit het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Met dit programma wil de overheid kinderen beschermen tegen ernstige infectieziekten door ze vaccinaties aan te bieden. Het uitvoeren van het RVP is een kerntaak van de GGD.

jongentje prik
De GGD Zuid-Holland Zuid voert vaccinatiecampagnes uit voor kinderen vanaf 4 jaar. In het jaar dat kinderen 9 jaar worden krijgen zij een uitnodiging voor de BMR (bof, mazelen en rode hond) en de DTP (difterie, tetanus en polio) vaccinatie. Meisjes in de. leeftijd van 12 jaar krijgen een vaccinatie tegen baarmoederhalskanker aangeboden. Deze groepen krijgen middels een oproepbrief een uitnodiging.

Ga hier naar de informatiepagina over DTP/BMR
Ga hier naar de informatiepagina over HPV

Oproepschema
In het onderstaande overzichten vindt het oproepschema met de verschillende locaties, data en postcodegebieden.

Vaccinatieschema DTP/ BMR maart, april, september 2011 HPV campagne maart, april (1ste en 2e vaccinatie) 2011

Werkwijze GGD Zuid-Holland Zuid
In reactie op de uitbreiding van vaccinaties in het RVP heeft de GGD Zuid-Holland Zuid haar werkwijze aangepast en leeftijdsgroepen gecombineerd. Dit betekent dat in maart, april en oktober 2011 in de hele regio massavaccinaties voor negen en twaalfjarigen wordt aangeboden. De campagnes worden steeds in twee weken gereorganiseerd op acht centrale locaties in de regio, van maandagmiddag t/m donderdagmiddag.

Waarom inenten?
Infecties kunnen ernstige gevolgen hebben. Daarom biedt het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) bescherming tegen infectieziekten. Vaccineren beschermt kinderen tegen ernstige infectieziekten. Op de website www.rvp.nl vindt u meer informatie over het belang van inentingen.

Vergoeding van de kosten
De vaccinaties in het Rijksvaccinatieprogramma zijn kosteloos.

Meer informatie
Heeft u vragen over de planning dan kunt u mailen naar vaccinaties@ggdzhz.nl of bellen met de GGD Zuid-Holland Zuid 078- 770 8500. Kijk voor meer informatie ook eens op www.rvp.nl of speciaal voor kinderen: http://www.kinderprik.nl.