Gemeente Lelystad

Voorzitter judovereniging IJsselmeer in het zonnetje

Donderdag 3 maart 2011
Bestuurslid van het jaar

Vrijdag 25 februari 2011 werd het bestuur van Judo vereniging IJsselmeer (JVIJ) verrast door wethouder de Jager. Aanleiding was de verkiezing van voorzitter Marcel Hamers tot bestuurslid van het jaar voor het seizoen 2010/2011 door de Grote Clubactie. Deze prestatie wilde de gemeente Lelystad niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Grote inspanning

Het juryrapport van de grote clubactie gaf het volgende aan: "mede door zijn grote inspanning is JVIJ na een bestuurlijk en financieel moeilijke periode weer een bloeiende vereniging. Op basis van een door hem opgesteld plan wordt nu binnen JVIJ gewerkt om wedstrijdjudo binnen JVIJ te versterken. Door een specifiekere wedstrijdtraining zijn de resultaten op de wedstrijden de afgelopen jaren sterk verbeterd. Marcel Hamers is ook de initiatiefnemer van Talententraining Judo Flevoland, die de mogelijkheid geeft om topjudoka's uit Flevoland op regionaal niveau met elkaar te laten trainen".

Nieuwe dojo

Een belangrijk argument voor zijn verkiezing van bestuurslid van het jaar noemt de Grote Clubactie de samenwerking tussen gemeente, sportbedrijf en vereniging bij de realisatie van een nieuwe dojo voor JVIJ in de Koploper. De verwachting is dat JVIJ na de zomer de nieuwe dojo zal gaan betrekken. Met deze dojo is JVIJ in staat de verwachte groei als gevolg van het project 'Schooljudo' op te vangen. Dat project geeft kinderen in de groepen 4 en 5 van de basisscholen de mogelijkheid kennis te maken met judo. De training worden gegeven door trainers van JVIJ. Schooljudo is een initiatief van Schooljudo.nl en wordt ondersteund door de gemeente Lelystad en de provincie Flevoland.

Bestuur en vereniging

Wethouder De Jager gaf aan dat de verkiezing van Marcel Hamers een prestatie is van het volledige bestuur en vereniging. "Marcel is daarbij een belangrijke trekker maar zonder enthousiast bestuur en vereniging zijn al deze ontwikkelingen niet mogelijk". Wethouder De Jager overhandigde Marcel Hamers naast een bos bloemen ook een cheque ter waarde van EUR 250,- ten behoeve van de vereniging en de activiteiten die zij ontplooien.
Ja