Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


Nieuwe bushalte in het Brabants landschap
Jurian Voets en Jennifer van Noort zijn met hun ontwerp `De Mandarijnenschil' de trotse winnaars van de ontwerpprijsvraag `Groene Halte'. Beide studenten van de opleiding Urban Design aan de NHTV in Breda kregen maandag 21 februari een prijs van 500 euro voor hun school uitgereikt door Lily Jacobs, gedeputeerde voor openbaar vervoer van de provincie Noord-Brabant.

Aan de ontwerpprijsvraag `Groene Halte' deden studenten mee van de NHTV en van de Groene Campus in Helmond. Zij kregen de opdracht een bushalte te ontwerpen die duurzaam is en past in een groene, natuurlijke omgeving. Groene haltes zijn al op verschillende natuurgebieden in Nederland aanwezig als begin- en eindpunt van wandelroutes.

Het winnende ontwerp, `De Mandarijnenschil', is door een vakjury beoordeeld als krachtig en origineel, verfrissend, uitnodigend en vrolijk. Lily Jacobs sprak van `een origineel uitgangspunt met organische vormen, opvallende kleuren en een kunstzinnig object dat blijft verbazen'.

Het is de bedoeling dat `De Mandarijnenschil' daadwerkelijk op verschillende plaatsen in Brabantse natuurgebieden gerealiseerd gaat worden.
Pagina geplaatst: 3 maart 2011