Openbaar Ministerie

Prijswinnaars www.verkeerstalent-online.nl met videoauto mee

3 maart 2011 - Landelijk Parket Team Verkeer

Vijf spelers van het online verkeersspel hebben onlangs hun prijs in ontvangst genomen en mochten een dagje mee met een onopvallende videoauto. De prijswinnaars hebben in het spel een goede score behaald en een slagzin ingevuld. Een van de jonge spelers had - naar eigen zeggen door de spanning - wel wat minder geslapen, maar dat had hij graag voor over voor deze unieke kans om mee te rijden in de videoauto.

De deelnemers bleken opvallend goed geïnformeerd over de technische specificaties van het videovoertuig. "Deze auto heeft bijna 300 pk en een zescilinder motor" wist een jonge prijswinnaar te melden. Daarnaast waren de winaars onder de indruk van de rust en de professionaliteit waarmee de videosurveillanten hun werk doen. Ook wanneer een grove snelheidsovertreder aan de kant moest worden gezet, bleven de agenten kalm.

Bijna botsing
Onderweg zijn verschillende verkeersovertreders staande gehouden. Zo is een beller aan de kant gezet en is een snelheidsovertreder betrapt met 43 km/u overschrijding na correctie. Ook werd de videoauto bijna door een niet oplettende medeweggebruiker aangereden. Door het professionele optreden van de surveillanten is het gelukkig allemaal goed gekomen. De betrokken chauffeur heeft natuurlijk wel een goed gesprek met de Utrechtse surveillanten gehad.