Gemeente Alphen aan den Rijn

maakt duidelijke keuze

Inwoners Benthuizen maken duidelijke keuze voor nieuwe gemeente

Woensdag 2 maart, tegelijk met de verkiezingen Provinciale Staten, mochten alle kiesgerechtigde inwoners van Benthuizen zich uitspreken over de toekomst van hun kern. Benthuizen heeft gekozen om mee te gaan met de nieuw te vormen gemeente Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude (verder ABR).

Tijdens het referendum konden de kiesgerechtigde inwoners stemmen voor aansluiting bij de gemeente Zoetermeer of voor aansluiting bij de gemeente die gevormd wordt uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude. Er kon alleen gestemd worden in de twee stembureaus van de kern Benthuizen; de OBS Arnoldus van Osschool (9) en Dorpshuis De Tas (10).

Van de 2528 kiesgerechtigde inwoners van Benthuizen hebben 2016 inwoners een geldige stem uitgebracht. Dat is een opkomstpercentage van 79,75 %. Het referendum is daarmee rechtsgeldig.

De verdeling van de geldig uitgebrachte stemmen is als volgt (door de tabel aan te klikken, opent een grotere versie):

Burgemeester Latenstein van Voorst-Woldringh: De inwoners van Benthuizen hebben een duidelijke keuze gemaakt. Deze keuze respecteer ik. De opkomst is hoog en daar ben ik trots op. Om de keuze te maken hebben veel Benthuizenaren gebruik gemaakt van de informatieavonden. Ik waardeer de inzet van de Burger Klankbordgroep Benthuizen die ook een grote bijdrage heeft geleverd aan de informatievoorziening.

De gemeenteraad neemt tijdens de raadsvergadering van 3 maart het definitieve besluit over de toekomst van Benthuizen op basis van de uitslag van het referendum.

Bron van dit bericht: gemeente Rijnwoude.
Meer informatie: www.rijnwoude.nl

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn