Cendris

Persbericht

02.03.11 16:00

50-plusser slecht bereikte doelgroep

s-Gravenhage, 2 maart 2011 - Marketeers scheren de 50-plusser over één kam en het ontbreekt ze aan de juiste kennis om de doelgroep gedetailleerd in kaart te brengen. Hierdoor benaderen ze de groep wel, maar bereiken ze deze niet. Dit blijkt uit onderzoek van Cendris onder 150.000 50-plussers.

In 2020 is 40% van de Nederlanders 50 jaar of ouder. Organisaties besluiten daarom steeds vaker zich te richten tot deze 50-plussers maar ervaren problemen met het gebruik van bestaande segmentindelingen en met het toepassen van een juiste benadering. Dit concludeert Mark de Keijzer, product manager van Cendris in een onderzoek naar de segmentatiemogelijkheden van 50-plussers. "Het blijkt dat organisaties de beschikbare informatie ten aanzien van 50-plussers maar moeilijk kunnen vertalen naar acties, activiteiten, campagnes om hen daadwerkelijk te bereiken", aldus De Keijzer.

50-plusser soms beter bereikbaar per e-mail dan per post Op basis van eigen onderzoek onderscheidt Cendris vier verschillende segmenten (tabel 1). Deze laten zien dat de 50-plusser geen homogene groep is en ook niet als zodanig benaderd kan worden. De Keijzer: "De verschillende groepen 50-plussers zijn specifiek ten aanzien van de verschillende kanalen, boodschappen en op welke manier deze verzonden moet worden. Het onderzoek laat zien dat bepaalde 50-plussers beter per e-mail bereikt kunnen worden dan per post of telefoon. Een ander deel is het best aan te spreken door middel van een gepersonaliseerde direct mail met antwoordkaart."

Tabel 1: Segmentatie 50-plussers

De algemene segmentatie van 50-plussers kan voor bepaalde sectoren, zoals de reisbranche, automotive, financiële dienstverleners, charitatieve instellingen, verder verfijnd worden. Met name wat betreft de mogelijkheden om met de doelgroep daadwerkelijk in contact te komen.

Perscontact

De mediavoorlichting rondom Cendris wordt verzorgd door de afdeling Communicatie. Journalisten van alle media worden zo snel, adequaat en accuraat mogelijk geïnformeerd over Cendris. Voor vragen en verzoeken met betrekking tot Cendris kunt u terecht bij: