Gemeente Krimpen aan den IJssel


Fonds Bewonersinitiatieven succesvol

Na de start in oktober 2010 is door diverse bewoners gebruik gemaakt van het Fonds Bewonersintiatieven. Het Fonds Bewonersinitiatieven biedt een financiële bijdrage voor activiteiten die bewoners zelf in hun straat of buurt organiseren. Met name de laatste maanden van het jaar waren populair voor het organiseren van deze buurtactiviteiten.

De activiteiten varieerden van het organiseren van een buurtkerstfair, een kennismakingsavond voor nieuwe buren en een gezellige burendag tot het plaatsen van een pleinkerstboom. De kerstboom zorgde, zeker met tijdens de periode met sneeuw, voor een typisch Hollands plaatje, waar naast bewoners ook vele voorbijgangers van hebben genoten. De bewoners zijn stuk voor stuk enthousiast over de activiteiten en zijn zeker van plan nogmaals een dergelijke activiteit organiseren.

Waarvoor is het Fonds Bewonersinitiatieven

Het Fonds Bewonersinitiatieven biedt een financiële bijdrage voor activiteiten die bewoners zelf in hun straat of buurt organiseren. De gemeente wil daarmee het eigen initiatief van bewoners stimuleren. Vaak zijn er ideeën genoeg in de straten, buurten en wijken van Krimpen aan den IJssel waarmee de sociale samenhang en leefbaarheid wordt verbeterd. Als het op de praktische uitvoering aankomt strandt het echter nog wel eens op het ontbreken van geld. Het Fonds Bewonersinitiatieven lost dat probleem geheel of gedeeltelijk op.

Geld

Met het Fonds Bewonersinitiatieven geeft de gemeente een bijdrage in de kosten tot maximaal EUR 500,- per initiatief. Jaarlijks is er EUR 10.000,- beschikbaar. Om een bijdrage te krijgen moet u voldoen aan een aantal spelregels. Het aanvraagformulier en de spelregels vindt u onder documenten.