Apple Nederland

____________________

Apple introduceert iPad 2

Volledig nieuw ontwerp dat dunner, lichter en sneller is, met FaceTime, Smart Cover en een batterij met een gebruiksduur van 10 uur

CUPERTINO, 2 maart 2011 - Apple introduceert vandaag iPad 2, de nieuwe versie van het magische apparaat voor surfen op het web, het lezen en versturen van mails, het bekijken van foto's en video's, het afspelen van muziek, het spelen van games, het lezen van digitale boeken en nog veel meer. iPad 2 heeft een volledig nieuw ontwerp en is 33 procent dunner en 15 procent lichter dan de oorspronkelijke iPad, maar heeft hetzelfde prachtige 9,7-inch lcd-beeldscherm met led-achtergrondverlichting. iPad 2 bevat de nieuwe dual-core A5-processor van Apple voor indrukwekkende prestaties en een schitterende weergave, en heeft nu twee camera's: een VGA-camera aan de voorzijde voor FaceTime en Photo Booth en een camera aan de achterzijde voor het maken van 720p HD-video-opnamen. De innovatieve FaceTime-voorziening is nu voor het eerst voor iPad-gebruikers beschikbaar. Hoewel iPad 2 dunner, lichter en sneller is en talloze nieuwe functies biedt, heeft de batterij nog altijd de gebruiksduur van maximaal 10 uur* die gebruikers inmiddels van het apparaat verwachten. iPad 2 is verkrijgbaar in een zwarte en witte uitvoering en met sommige modellen kan gebruik worden gemaakt van de 3G-netwerken van AT&T en Verizon. De innovatieve iPad 2 Smart Cover is in diverse kleuren verkrijgbaar in uitvoeringen van polyurethaan en leer.

"iPad, waarvan er inmiddels meer dan 15 miljoen zijn verkocht, is een compleet nieuw mobiel apparaat", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "En terwijl anderen zwoegen om de iPad van de eerste generatie te kopiëren, introduceren wij iPad 2, waarmee de lat voor onze concurrenten nog hoger wordt gelegd en ze waarschijnlijk opnieuw terug naar de tekentafel moeten."

Met de nieuwe camera's aan de voor- en achterzijde kunnen iPad 2-gebruikers nu FaceTime-gesprekken voeren met iPhone 4-, iPod touch- en Mac-gebruikers, zodat ze overal waar Wi-Fi beschikbaar is hun familie en vrienden kunnen zien. Met Photo Booth kun je grappige visuele effecten toepassen op foto's die met beide camera's zijn gemaakt, waaronder acht speciale foto-effecten zoals Samendrukken, Tollen en Caleidoscoop.

iPad 2 wordt geleverd met iOS 4.3, de nieuwste versie van het meest geavanceerde mobiele besturingssysteem ter wereld, met nieuwe functies zoals sneller mobiel surfen met Safari, iTunes Thuisdeling, verbeteringen in AirPlay**, de mogelijkheid om met de schakelaar aan de zijkant van iPad de schermrotatie te vergrendelen of het geluid uit te schakelen en de Persoonlijke hotspot-functie om de mobiele gegevensverbinding van de Phone 4 te delen via Wi-Fi.*** Verder bevat iPad 2 een ingebouwd gyrokompas voor geavanceerd gamen, HSUPA-ondersteuning voor grotere 3G-uploadsnelheden op iPad 2 Wi-Fi + 3G en synchrone weergave via HDMI, waarbij gebruikers het beeld van hun iPad via een optionele adapter op een HDTV kunnen weergeven.

De innovatieve nieuwe iPad 2 Smart Cover beschermt het beeldscherm van iPad zonder het geheel veel dikker of zwaarder te maken. De nieuwe Smart Cover heeft een uniek magnetisch scharnier dat automatisch op zijn plaats blijft en waarmee de Smart Cover eenvoudig kan worden aangebracht en verwijderd. iPad 2 wordt automatisch ingeschakeld zodra de Smart Cover wordt geopend en gaat in de sluimerstand wanneer de Smart Cover wordt gesloten. De zachte voering van microvezels zorgt er bovendien voor dat het scherm schoon blijft. De Smart Cover, die tevens tot standaard voor het typen of bekijken van video's kan worden gevouwen, is verkrijgbaar in een uitvoering van polyurethaan voor USD 39 en in een luxe leren uitvoering voor USD 69 en is beschikbaar in allerlei kleuren, waaronder een (PRODUCT) RED-uitvoering waarmee je Global Fund steunt bij de bestrijding van hiv en aids in Afrika.

Apple introduceert ook twee nieuwe apps voor iPad: iMovie en GarageBand, beide verkrijgbaar bij de App Store voor slechts USD 4,99 per stuk. Met iMovie kunnen iPad 2-gebruikers filmpjes opnemen en bewerken en het materiaal vervolgens op YouTube, Facebook of Vimeo zetten, in hun MobileMe-galerie publiceren, op een iPod, iPhone of iPad bekijken of op een HDTV afspelen via AirPlay en een Apple TV. Met GarageBand verandert iPad in een verzameling instrumenten en een opnamestudio met 8 sporen, zodat je met behulp van Multi-Touch-bewegingen muziek kunt maken met de keyboards, gitaren, drums en basgitaren op het scherm, zelfs als je niet eens een muziekinstrument kunt bespelen.

Op iPad 2 kun je vrijwel alle 350.000 apps gebruiken die in de App Store verkrijgbaar zijn. Er zijn meer dan 65.000 speciale apps voor iPad in 20 categorieën, waaronder games, zakelijk, nieuws, sport, gezondheid, naslagwerken en reizen. De iTunes Store is de populairste onlinewinkel voor muziek en films en heeft een catalogus van meer dan 14 miljoen nummers, meer dan 50.000 afleveringen van tv-programma's en meer dan 10,000 films, waaronder 3,500 in oogverblindende HD-kwaliteit. De iBooks-app voor iPad bevat de iBookstore van Apple, de beste manier om op een mobiel apparaat boeken te zoeken, te kopen en te lezen.****

Prijzen en verkrijgbaarheid
iPad 2 is vanaf 11 maart in de Verenigde Staten verkrijgbaar. De adviesprijs is USD 499 voor het 16-GB model, USD 599 voor het 32-GB model en USD 699 voor het 64-GB model. De adviesprijs voor iPad 2 Wi-Fi + 3G is USD 629 voor het 16-GB model, USD 729 voor het 32-GB model en USD 829 voor het 64-GB model. De iPad 2 Wi-Fi + 3G met ondersteuning voor het Verizon-netwerk zal uitsluitend beschikbaar zijn in de Verenigde Staten en heeft een adviesprijs van USD 629 voor het 16-GB model, USD 729 voor het 32-GB model en USD 829 voor het 64-GB model. iPad 2 zal verkrijgbaar zijn bij de Apple Store (www.apple.com/nl/store) en bij de erkende Apple resellers. De apps iMovie en GarageBand voor iPad zijn vanaf 11 maart beschikbaar voor USD 4,99 per stuk via de App Store op iPad of via www.itunes.com/appstore.

iPad 2 is vanaf 25 maart verkrijgbaar in Australië, België, Canada, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Japan, Luxemburg, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Tsjechische Republiek, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland en zal in de maanden daarna in veel meer landen verkrijgbaar zijn. Informatie over de beschikbaarheid en prijzen buiten de Verenigde Staten zal later worden bekendgemaakt.


* De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen, het gebruik en andere factoren. De feitelijke resultaten kunnen hiervan afwijken.


** Voor het afspelen van video via AirPlay is een Apple TV van de tweede generatie met de nieuwste software vereist.


*** Voor Persoonlijke hotspot is een ondersteund dataplan vereist. Klanten kunnen bij hun aanbieder informeren naar de beschikbaarheid hiervan.


**** Beschikbaarheid van videocontent verschilt per land.

Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. De jongste loot aan de innovatiestam van Apple is de magische iPad, die de toekomst van mobiele media en computers een gezicht heeft gegeven.

Perscontact:
Jurriaan Trommels
Apple
trommels_j@apple.com
+31 (0)6 53865628

AAN DE REDACTIE: Bezoek voor aanvullende informatie Apple's PR website of bel Apple's Media Helplijn op 020 5352728

© 2011 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPad, FaceTime, Photo Booth, iPhone, iPod touch, Safari, iTunes, AirPlay, iMovie, GarageBand, App Store, MobileMe, iPod, Apple TV, iBooks, iBookstore en Apple Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.